Sinan Ateş’in otopsi raporu ortaya çıktı! Çelişkiler dikkatlerden kaçmadı

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş suikastının yankıları halen devam ederken Ateş’in otopsi ve bilirkişi raporları arasındaki çelişkiler dikkat çekti.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara’nın Çankaya ilçesinde tetikçi Eray Özyağcı tarafından suikaste uğradı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Ateş’in, yanında bulunan akrabası Selman Bozkurt ise omzundan yaralanırken görüntülerde, Ahmet Keçik’in de silahıyla saldırgana ateş ettiği görüldü.

DOSYALAR AYRILDI

Odatv’den Taha Özmen’in aktardığına göre, cinayet günü Sinan Ateş’in yanında olan akrabası Selman Bozkurt ve arkadaşı Ahmet Keçik’in ana davadan ayrıldığı belirtilmişti. Bu kapsamda, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, dava dosyasına giren olay yeri ve bilirkişi raporları nedeniyle cinayet görüntülerinin tekrar incelenmesini talep ederek bilirkişiye başvurdu.

Başvurunun sonrasında, Ahmet Keçik ve Selman Bozkurt, cinayete ilişkin ayrı bir soruşturmada şüpheli sıfatıyla bulunmaya başladı.

TETİĞİ KİM ÇEKTİ?

Son yaşanan gelişmeler ile birlikte, iddianame ve dava sürecinde çıkan raporlar Sinan Ateş’in hayatını kaybetmesine yol açan merminin kimin tabancasından çıktığı noktasında kafa karışıklığı yarattı.

OTOPSİ RAPORU ORTAYA ÇIKTI

Sinan Ateş’in otopsi raporu ile bilirkişi raporu arasında birçok çelişki olduğu açığa çıkarken iki rapor arasındaki en büyük çelişkinin, merminin ateşlenme mesafesi olduğu belirtildi.

Ateş’e Adli Tıp tarafından yapılan otopsi raporunda, öldürücü yaralanma olarak belirtilen ve başının sağ üst kısmından girip, çene altından çıkan merminin uzak mesafeden ateşlendiği ifade edildi.

OTOPSİ RAPORU ‘UZAK’ BİLİRKİŞİ RAPORU ‘YAKIN MESAFE’ DEDİ

Bilirkişi raporunda, otopsi raporunda yer alan bilgilerin tam tersi yer alırken bilirkişi raporunda, Sinan Ateş’i öldüren merminin yakın mesafeden ateşlendiği kaydedildi. Ayrıca, tetikçi Eray Özyağcı'nın Sinan Ateş’e, ateş açtığı yön ve mesafe itibariyle merminin giriş-çıkış yönü de dikkate alındığında bu şekilde kafasına isabet edecek şekilde ateş etmesinin mümkün olmadığı ifade edildi.

HASTANEDEN VERİLEN GEÇİCİ ADLİ RAPOR FORMU

Diğer yandan Sinan Ateş’in, uğradığı suikastın ardından kaldırıldığı özel hastanede, doktorlar tarafından yapılan geçici ön otopsi incelemesinin ardından yazılan Ateş’in başına isabet eden merminin Adli Tıp raporuna ters olarak çene altından girip başının sağ üst kısmından çıktığı iletildi.

Gündem Haberleri