Sınava bin 837 kişi katıldı! AKP’li başkanın çaycısı ve şoförü işe alındı

Çorum İl Özel İdaresi’nin 57 kontenjan açarak yaptığı sınava toplamda bin 837 kişi katıldı ancak sınavı, AKP İl Başkanı‘nın şoförü ve çaycısı kazandı.

AKP’de torpil son sürat devam ediyor. Son yaşanan olayda, Çorum’da, toplamda bin 837 kişinin katıldığı sınavı kazanan 3 kişinin siyasi bağlantıları dikkat çekti.

ERDOĞAN’IN AFİŞLERİNİ HAZIRLAYAN İSMİN OĞLU DA İŞİ ALDI

Sözcü’den Cem Yıldırım’ın aktardığına göre, Çorum Valiliği İl Özel İdaresi’nde çalışmak üzere sınav yapıldı. 57 kontenjan için yapılan sınava toplamda bin 837 kişi başvururken sınavı AKP İl Başkanı Murat Günay’ın şoförü ile çaycısı kazandı.

Söz konusu personelin, İl Özel İdaresinde vidanjör ve pick-up şoförü olarak çalışacağı belirtildi. Aynı zamanda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çorum mitingi için kullanılan afişleri hazırlayan kişinin oğlu da İl Özel İdaresinde işe alındı.

“TORPİLLE İŞE ALDILAR”

Söz konusu iddiaları kamuoyuna duyuran CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, AKP iktidarının işe alımlarda yaptığı usulsüzlükleri eleştirdi. Tahtasız, Çorum’da yaşananlara ilişkin yaptığı açıklamada, “Alımların noter huzurunda ve kurayla yapılması için çağrıda bulunduk ancak kabul edilmedi. Personel torpille işe alındı’’ ifadelerini kaydetti.

AKP İl Başkanlığı’nın çay ocağında çalışan kişi ile İl Başkanı’nın şoförünün de işe başladığını aktaran Tahtasız, Çorum Valisi ve İl Özel İdare Müdürü’nün torpilli işe alımları iptal etmesi gerektiğinin altını çizerek “Çorum’da en iyi araç kullanan, en kalifiye ehliyete sahip ve en tecrübeli olan AKP İl Başkanı’nın şoförü ile çaycısı mı? Çaycı vidanjörden ne anlar diyorum ama bunlar yakında müdür de olur.” ifadelerini kullandı.

Gündem Haberleri