Sokak hayvanları için sokağa çıkacaklar

Yurttaşlar ve hayvan hakları savunucuları, Niğde ve Ankara Altındağ’da yaşanan köpek katliamlarının ardından "YAŞATACAĞIZ" diyerek bugün AKP il binası önünde toplanacak.

AKP tarafından Meclis’e sunulan ve AKP- MHP oylarıyla Meclis’ten geçen katliam yasası, kamuoyunda büyük bir infiale sebep oldu. Yasanın TBMM’den geçmesiyle birlikte, önce Niğde’den gelen katliam görüntüleri haberlere yansıdı ve vicdanları sızlattı. Daha sonra ise Ankara'nın Altındağ ilçesinde hayvanların işkence edilerek öldürülüp gömüldüğü ortaya çıktı.

Art arda yaşanan bu köpek kıyımı, yurttaşların tepkilerini daha da artırdı.

"KATLİAM YASANIZI TANIMIYORUZ DEMEK İÇİN SOKAĞA ÇIK!"

Sokak hayvanlarının öldürülmesinin önünü açan yasa ortaya atıldığı ilk günden beri birçok eylem gerçekleştiren ve birçok ilçede söz konusu yasaya karşı protestolarını sürdüren yurttaşların eylemleri gün geçtikçe daha da büyüyor.

Hayvan hakları savunucuları bugün (9 Ağustos) saat 19:30'da, İstanbul Sütlüce'de bulunan AKP il başkanlığı önünde büyük bir protesto gerçekleştirmek için hazırlanıyor.

Yaşatacağız Platformu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Niğde ve Altındağ'da yaşanan katliamları kınayarak çıkarılan yeni yasa ile birlikte hayvanlara yönelik şiddetin yasal hale geldiğini vurguladı.

Gündem Haberleri