'Sokak hayvanları' tartışmasında yeni gelişme: ilk 7 madde kabul edildi

Komisyon, sokak hayvanlarıyla ilgili yasa tasarısını görüşürken, ötenazi ifadesinin çıkarılmasının ardından bir başka madde daha kabul etti.

Bugün saat 12.00'de komisyon, sokak hayvanlarını koruma amacıyla önerilen kanun teklifini ele almaya devam edecek. Dünkü toplantıda 14 saat süren tartışmaların ardından teklifin 7 maddesi kabul edilmişti ve bugün de 4 madde daha kabul edildi.

'HAYVAN BAKIMEVLERİ' DEĞİŞTİRME

Komisyon çalışmaları sırasında, AKP milletvekillerinin imzasıyla sunulan bir önerge üzerine "Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin 4. maddesi revize edilerek onaylandı. Önergeyle birlikte, "Bakımevlerine alınan hayvanlar Bakanlık veri sistemine kaydedilir ve rehabilite edilenler sahiplendirilinceye kadar hayvan bakımevlerinde barındırılır” hükmü, "Bakımevlerine alınan hayvanlar Bakanlık veri sistemine kaydedilir ve rehabilite edilen köpekler sahiplendirilinceye kadar hayvan bakımevlerinde barındırılır” şeklinde değiştirildi.

'ÖTANAZİ' KAVRAMI TEKLİFTEN ÇIKARILDI

Halk TV muhabiri Sibel Mazrek, canlı yayında komisyonla ilgili bilgileri aktardı. Mazrek'in açıklamalarına göre, CHP ve AKP arasında ötenazi konusunda uzlaşı sağlanarak bu kavram tekliften çıkarıldı. Bunun yanı sıra veterinerlik yasası uygulaması üzerinde çalışmalar devam edecek. Belediye başkanlarına yönelik hapis cezası önerisinin CHP tarafından kaldırılması istendi ancak konuda henüz bir uzlaşı sağlanamadı. Ayrıca, belediyelere kısırlaştırma için ek bütçe sağlanması da teklif edildi ve AKP bu öneriyi değerlendiriyor.

Gündem Haberleri