Naci Görür'den Türkiye'den de hissedilen Suriye depremi sonrası ilk açıklama: Bunu bekliyorduk

Suriye'nin Hama kentinde ardı ardına gerçekleşen depremler sonrasında Prof. Dr. Naci Görür, "Bu durumu bekliyorduk" şeklinde açıklamada bulundu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Suriye'nin Hama bölgesinde 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı.

Bu sarsıntının, Türkiye'nin Hatay iline yaklaşık 103 kilometre mesafede gerçekleştiği bildirildi. Deprem, Hatay'ın yanı sıra Gaziantep, Osmaniye, Şanlıurfa, Kilis ve Adıyaman gibi illerde de hissedildi.

Saat 23.56 sıralarında gerçekleşen deprem, yerin 19.38 kilometre derinliğinde meydana geldi.

Aynı bölgede, saat 21.30 civarında 3.9 büyüklüğünde bir öncü sarsıntı kaydedildi.

Bölgede artçı sarsıntılar da devam etti. Saat 00.02'de 3.8, saat 03.28'de ise 4.4 büyüklüğünde iki ayrı deprem daha yaşandı.

"BURALARDA DEPREM OLABİLECEĞİNİ BEKLİYORDUK"

Görür, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Deprem uzmanı Naci Görür söz konusu paylaşımında, “Suriye’de peş peşe deprem. İlki öncü diğer 5,5’lik ana deprem. Depremler Hatay’daki Ölü Deniz Fayı’nın devamı üzerinde ve Hama yakınlarında. Suriye’deki Ölü Deniz Fayı’nın Türkiye’deki devamı Arap Levhası üzerindeki faylar hariç kırıldı. Biz jeologlar buralarda deprem olabileceğini bekliyorduk. Ölü Deniz Fayı üzerinde Hatay civarında afete varabilecek bir hareket beklemiyoruz, endişe etmeyin, sevgiyle."

Gündem Haberleri