Tasarruf genelgesi lafta kaldı! AKP’li belediye 15 Temmuz için 2 milyona yakın harcama yaptı

Türkiye’nin en borçlu belediyesi olan AKP’li Kocaeli Belediyesi, 15 Temmuz için kesenin ağzını açtı. Tasarruf tedbirleri lafta kalırken söz konusu belediye, bir günlük organizasyon için AKP’li bir ismin şirketine 1 milyon 970 bin TL ödeme yaptı.

2017 yılı itibarıyla, yerel yönetimlerin “15 Temmuz Programı” adı altında yaptığı yüksek harcamalara bir yenisi daha eklendi. AKP’li Tahir Büyükakın’ın başkanı olduğu, Türkiye’nin en borçlu belediyesi olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi,

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, tasarruf Tedbirleri Genelgesi’ne rağmen 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı organizasyonu için 2 milyon TL’ye yakın harcama yaptı.

Belediyenin programın organizasyonu için gerçekleştirdiği ihalede, sadece bir geçerli teklifin olması dikkatlerden kaçmadı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 24 Haziran günü, 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı’nın organizasyonu için bir ihale gerçekleştirdi. İhale, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde düzenlenirken ihale kapsamında alınacak hizmetin yaklaşık maliyeti 2 milyon 43 bin 333 TL olarak belirlendi.

BİR GÜNLÜK ORGANİZASYON İÇİN 1,9 MİLYON TL

Muhalefet partilerinin, "Kamu ihalelerinde istenmeyeni eleme aracı olarak kullanılıyor" gerekçesiyle eleştirdiği pazarlık yöntemiyle gerçekleştirilen ihalede, sadece bir şirketten teklif alındığı belirtildi.

İhaleye yönelik kararını 11 Temmuz günü veren ihale komisyonu, GES Ajans Reklam Tanıtım Organizasyon isimli şirket ile sözleşme imzaladı. GES Ajans Reklam Tanıtım Organizasyon şirketinin sahibinin, AKP Kocaeli İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak uzun yıllar görev yapan Gökhan Meriç olduğu öğrenilirken, belediye sadece bir gün sürecek etkinlikler için şirket ile, 1 milyon 970 bin TL’lik anlaşmaya imza attı.

Gündem Haberleri