THY'den İsmailağa'ya 4 yılda 524 bin dolarlık bilet hediye edilmiş

Türk Hava Yolları’ndan cemaat, dernek ve vakıflara “yok artık!” dedirtecek imtiyaz sağlandığı ortaya çıktı.

Kısa Dalga’nın haberine göre THY’den KADDER, TÜGVA, OKÇULAR VAKFI gibi oluşumlara ve İsmailağa cemaatine bedava bilet verilmiş. Habere göre AKP ile dirsek temaslı olan Uluslarararsı Demokratlar Birliği (UID) üyelerine THY’den bedava bilet ve türlü ayrıcalıklar verilmiş.

Kısa Dalga’nın haberine göre Uluslarararsı Demokratlar Birliği’ne (UID) THY’den yapılan bu imtiyazı Almanya’da yer alan Demokratik İşçi Dernekleri (DİDF) ortaya çıkardı.

Konuyla ilişkili Evrensel muhabiri Bülent Falakoğlu’da bir yazı kaleme aldı ve durumun vahametini ortaya koydu.

“ŞIH UÇMAZ MÜRİDİ UÇURUR. THY DE ŞIH’INI UÇURAN MÜRİTLERİ UÇURMUŞ”

Bülent Falakoğlu kaleme aldığı yazıda çarpıcı açıklamalara yer verdi. THY’nin Bilal Erdoğan’ın mütevelli heyeti üyeleri arasında yer aldığı Okçular Vakfı’na, yine Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu üyeleri arasında bulunduğu TÜGVA’ya ve İsmailağa cemaatine pek çok ayrıcılak tanıdığına değindi.

Falakoğlu yazısında THY çalışanlarından edinilen bilgiye dayanarak, 2022-2023 yıllarında diğer yıllara oranla (TÜGVA, OKÇULAR VAKFI, KADDER gibi kuruluşlara olduğu kadar İsmailağa cemaatine de) pek çok kuruluşa ve oluşuma dolar bazında yüzde20, yüzde 30 oranında artış yapmış

Falakoğlu yazısını şu sözlerle noktalıyor

‘Şıh uçmaz müridi uçurur.’ THY de Şıh’ını uçuran müritleri uçurmuş."

Gündem Haberleri