Timur Cihantimur cezaevinde saldırıya uğradı!

İstanbul'da bir kişinin ölümüne neden olan kazaya karışmasının ardından annesi Eylem Tok'la Amerika'ya kaçan ve ardından kırmızı kod ile aranan Timur Cihantimur'un cezaevinde saldırıya uğradığı öğrenildi.

Ehliyetsiz kullandığı araçla aşırı hız yapması sonucunda Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan Timur Cihantimur, kazanın hemen ardından annesi Eylem Tok'la birlikte önce Mısır'a ardından da Amerika'ya kaçmıştı. Haklarında kırmızı bültenle arama kararı çıkması sonrasında Amerika'nın Boston eyaletinde yakalanan anne ve oğlunun yargılama süreci devam ederken Timur Cihantimur'un kaldığı cezaevinde üç kişi tarafından darp edildiği öğrenildi. Avukatları acil tahliye talebinde bulundu.

ACİL TAHLİYE TALEBİ DİLEKÇESİNDE DİKKAT ÇEKEN DETAYLAR


VOA Türkçe Mehmet Sümer'in haberine göre, Cihantimur; 12 Temmuz'da sevk edildiği New Jersery'nin Newark şehrinde 18 yaş altındakilerin bulunduğu cezaevinde telefon sırası beklediği anlarda üç kişi tarafından ciddi bir saldırıya uğradı. Ortak kullanılan telefon kuyruğunda beklediği sırada darp edilen Cihantimur'un kafasına ve yüzüne darbeler aldığı dişinin kırıldığı ve dudağına aldığı darbelerden sonra dikiş atıldığı öğrenildi.

Dilekçede, tıbbi müdahalenin ardından kaldığı cezaevine geri gönderildiği ve karantina bölümünde gözetim altında tutulduğu belirtildi.

Daha öncede ilk kaldığı tutukevinin güvenli olmadığı gerekçesiyle ev gözetiminde tutulması yönünde talepte bulunulmuştu.

Gündem Haberleri