Timur Cihantimur davasında yeni gelişme! İade mi edilecek?

İstanbul’un Kemerburgaz ilçesinde meydana gelen trafik kazasında Oğuz Murat Aci’nin ölümüne sebep olan, daha sonra ise annesi Eylem Tok ile ABD’ye kaçan Timur Cihantimur davasında flaş bir gelişme yaşandı.

İstanbul Kemerburgaz'da 1 Mart akşamı, ehliyetsiz bir şekilde araba kullanırken yolun kenarında duran ATV’li gruba çarparak Oğuz Murat Aci'nin ölümüne yol açan, ardından ise annesi Eylem Tok ile birlikte önce Mısır’a daha sonra ise ABD’ye kaçan Timur Cihantimur davasında önemli bir gelişme yaşandı.

İADE KARARINI DURUŞMA ÖNCESİ TALEP ETTİ

Massachusetts Eyalet Bölge Başsavcısı Vekili Joshua Levy, Cihantimur'un Türkiye'ye iadesine ilişkin bir dilekçe sunarak iade kararının duruşma öncesinde verilmesini istedi. Ayrıca Levy, mahkemeden Cihantimur'un taksirle adam öldürme ve yaralama suçlarından, iki ülke arasındaki anlaşmaya göre iade edilebilir olduğunu onaylamasını ve söz konusu kararı ABD Dışişleri Bakanlığı'na sunmasını talep etti.

Savcılık davanın düşürülmesi talebine de itiraz ederek Cihantimur'un Türkiye'ye iade edilmesi gerektiğini ifade etti. Cihantimur’un avukatları ise müvekkillerinin annesinin ABD'ye gitme kararına uyarak kaçtığını ileterek tahliye talep etti. Timur Cihantimur'un iade davasının 27 Ekim'de görülmesi bekleniyor. Eylem Tok'un davasına bakan savcı da, 11 Eylül'de gerçekleştirilecek duruşmada iade kararının çıkmasını istemişti.

Gündem Haberleri