Türk bayrağı ve Atatürk posteri var diye sahneye çıkmamıştı Yunan şarkıcıdan skandal sözler

İzmir’in Çeşme ilçesinde gerçekleştirilen yardım konserinde Yunan şarkıcı Despina Vandi, Atatürk posteri olduğu gerekçesiyle konserini iptal etmişti. Tepkiyle karşılanan bu kararın ardından Yunan basını, Vandi’nin skandal açıklamalarını yazdı.

Yunan şarkıcı Despina Vandi, İzmir’in Çeşme ilçesinde düzenlenen yardım konserinde, sahnede Türk bayrağı ve Atatürk posteri olduğu gerekçesiyle sahneye çıkmayı reddetmiş ve konserini iptal ettirmişti. Bu karar, Türkiye’de büyük tepkilere yol açarken Yunan basını, Vandi’nin konuya ilişkin yaptığı açıklamayı haberleştirdi.

Despina Vandi, olayın ardından gerçekleştirdiği açıklamada, "Türk bayrağı ve Kemal Atatürk posterleriyle dolu bir etkinlikte herhangi bir Yunan sanatçının sahne alması tarihi hafızaya hakaret olurdu. Hele ki Türkiye'nin Kıbrıs'a müdahalesinin 50. yıldönümünde" ifadelerini kaydetti.

ATATÜRK’E “KATİL” DEDİ

Şarkıcının ekibi, sahnede Atatürk posterinin başka bir yere taşınmasını ve Türk bayrağının yanına da bir Yunan bayrağı konulmasını istedi fakat bu istek, kabul edilmedi. Bunun üzerine Vandi’nin, "Atatürk posterinin yeri değiştirilmezse sahneye çıkmayacağım" dediği ve karşılık olarak da "Türkiye'de Atatürk, demokrasinin sembolüdür" cevabını aldığı iletildi.

Bunun üzerine Vandi’nin, "Benim için Kemal Atatürk, Yunanların katilidir" ifadesini kullanarak konseri iptal ettiği kaydedildi.

EKİBİ AÇIKLAMA YAPTI

Vandi'nin iş arkadaşı Eugenia Liakou, "Soundcheck yapmayı beklerken devasa posterleri gördük ve bunların, bizim performansımız için olup olmadığını sorduk. Despina, sahne arkasında hiçbir şeyin olmadığı bir performans hazırlamıştı. Poster ve Türk Bayrağı ise sahnenin tüm arka planını kaplıyordu.” ifadelerini kullandı.

Gösterinin yapılamayacağı duyurulunca kuliste beklediklerini ifade eden Liakou, daha sonra ekibin çıkarılması için güvenlik getirildiğini ve otellerine götürüldüklerini ifade etti.

NE OLMUŞTU?

İzmir'in Çeşme ilçesinde Türk Eğitim Vakfı yararına gerçekleştirilen yardım konserinde, sahneye çıkacak şanatçılardan biri olan Despina Vandi, sahnede Türk bayrağı ve Atatürk posteri olduğu gerekçesiyle sahneye çıkmayı reddetmişti.

Bunun üzerine şarkıcıya, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli tepki göstermiş ve "Türk bayrağı ve Atatürk'ün posterinin inmesini istiyormuş. Hiç yuhlamayın, bu güzel nefeslerinizi yoracağınız bir insan bile olmadığını düşünüyorum kendisinin.” ifadelerini kaydetmişti.

Gündem Haberleri