Türkiye'nin üç büyük işçi konfederasyonu ülke genelinde eylemlere hazırlanıyor

DİSK, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ artan ekonomik sorunlar yüzünden pek çok ilde eyleme geçiyor. Eylem tarihleri şöyle...

Türkiye'nin üç büyük işçi konfederasyonu olan DİSK, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ, artan ekonomik sıkıntılar karşısında işçilerin haklarını savunmak için harekete geçti ve eylem planlarını kamuoyuna duyurdu. 9 Temmuz’da yapılan ortak basın açıklamasının ardından, konfederasyonlar taleplerini ayrı ayrı belirleyerek kendi eylem haritalarını açıkladılar.

DİSK, eylem planını Kocaeli'de Birleşik Metal-İş Sendikası'nın 125 gündür sürdürdüğü Mersen fabrikasındaki grevde duyurdu. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Mersen grevinin dayanışma konseri öncesinde yaptığı açıklamada, “Mücadeleyi büyütmek ve zaferle sonuçlandırmak hepimizin görevi” dedi. DİSK, "Gelirde adalet, vergide adalet" sloganıyla yeni eylem sürecine önümüzdeki hafta başlayacağını belirtti. Ağustos sonu ve Eylül başında DİSK üyesi işçilerin yer aldığı tüm işyerlerinde çeşitli eylemler düzenlenecek. 4-5 Eylül’de Türkiye genelinde DİSK temsilcilikleri yerel eylemler gerçekleştirecek, ardından bölgesel mitingler başlayacak. İlk miting 13 Eylül’de Mersin’de yapılacak ve Akdeniz Bölgesi’ndeki işçilerin katılımıyla gerçekleştirilecek.

EYLEM TAKVİMİ

TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ de kendi eylem takvimlerini belirledi. TÜRK-İŞ, 26 Ağustos’ta Çerkezköy ve Tekirdağ’da, 3 Eylül’de ise Zonguldak’ta meydanlarda olacak. HAK-İŞ ise 23 Ağustos’ta Kayseri, 5 Eylül’de Kocaeli ve 13 Eylül’de Gaziantep’te eylemler düzenleyecek. Bu eylemlerle konfederasyonlar, ekonomik kriz ve işçi hakları konusundaki taleplerini daha güçlü bir şekilde dile getirmeyi hedefliyor.

Gündem Haberleri