Ünlü oyuncudan Erdoğan’a sokak hayvanları çağrısı: Felaketin eşiğindeyiz

Ünlü oyuncu Brigitte Bardot, Türkiye'deki sokak hayvanlarının öldürülmesini öngören yasa teklifine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulundu.

Eski Fransız oyuncu Brigitte Bardot, salı günü Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir mektup yazarak sokak hayvanları hakkındaki yasa teklifi hakkında uyarılarda bulundu.
Bardot'nun vakfı, sokak hayvanlarının hakları için mücadele ediyor. Bardot, Erdoğan’a çağrıda bulunduğu mektubunda, Türkiye'de bulunan yaklaşık dört milyon sokak köpeğinin iğne ile öldürülmesinin önünü açan tartışmalı yasa teklifine karşı çıktı. Bardot, "Türkiye bugüne kadar sokak kedileri ve köpeklerine karşı şefkat örneği olmuştur. Türkiye'nin, en sadık dostlarımız olan duyarlı varlıklara karşı ilgisizlik ve acımasızlıkla anılan bir ülke olmasına izin vermeyin" ifadelerini kullandı.

BARDOT'DAN ÇÖZÜM ÖNERİLER

Bardot, "Köpekleri öldürmek ya da toplamak, sadece sorunları daha da kötüleştirir" ifadesini kullanırken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mayıs ayının sonlarında gerçekleştirdiği açıklamada, "Gelişmiş ülkelerde olmayan bir sokak köpeği sorunumuz var" ifadesini kaydetmişti.
Açıklamasında, kuduz vakalarında yaşanan artıştan bahseden Erdoğan, Türkiye'nin Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından "yüksek riskli" olarak sınıflandırıldığını kaydetti ve son beş yıl içinde köpeklerin neden olduğu kazalar sonucunda 55 kişinin yaşamını yitirdiğini, 5 binden fazla kişinin ise yaralandığını iletti.

Gündem Haberleri