Üsküdar’daki kaçak villaya soruşturma! Bakan Tunç açıkladı | Son dakika

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul’un Üsküdar ilçesinin Vaniköy semtinde bulunan kaçak yapıya ilişkin, imar kirliliğine neden olma suçundan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldığını açıkladı.

İstanbul Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Üsküdar Vaniköy'de Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'ndeki izinsiz yapılan inşaatta inceleme başlattı. İBB, söz konusu inşaatın 16 Ağustos 2024 tarihinde mühürlendiğini, konuya ilişkin savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu ve bakanlığa da bilgi verildiğini açıklarken konu hakkında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da bir açıklama gerçekleştirdi.
Üsküdar Vaniköy’de bulunan inşaat alanına gelen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri şantiyeye alınmazken özel mülk olduğu iletilerek demir kapıyla kapatılan yolun açılması için bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Polis ekiplerinin inşaat alanına girerek kapıyı açmasının ardından, il müdürlüğü ekipleri inşaat alanına girerek incelemeler yaptı.

BAKAN TUNÇ AÇIKLAMA YAPTI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konu hakkında gerçekleştirdiği açıklamada, soruşturmanın devam ettiğini ifade ederek "İstanbul’un Üsküdar ilçesi Vaniköy semtinde bulunan ve Boğaziçi Öngörünüm Bölgesinde yer alan yapıyla ilgili olarak Türk Ceza Kanununun 184. Maddesi uyarınca “İmar Kirliliğine Neden Olma” suçundan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatılmıştır.” ifadelerini kaydetti.

Dünyanın gözbebeği İstanbul’un doğasını bozacak hiçbir olumsuzluğa müsade edilmeyeceğini belirten Tunç, “ Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir." dedi.

İBB’DEN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Üsküdar’da bulunan kaçak inşaata ilişkin yaptığı açıklamada, söz konusu inşaatın gündem olmadan önce 16 Ağustos 2024 tarihinde mühürlendiğini, savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu ve bakanlığa da bildirildiğini duyurdu.
İBB’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ''Özel mülkiyete konu Üsküdar ilçesi Vaniköy Mahallesi 928 ada 3 parsel sayılı yerde ikişer katlı dört bağımsız bölümden oluşan iki adet betonarme yapı bulunmaktadır ve bu yapıların tamamı yapı kullanma izin belgesine sahiptir. Ayrıca parsel üzerinde yapı kullanma izin belgesi eki röleve projesinde mevcut havuz yapısı da yer almaktadır. Parsel içerisinde geçmişte mevcut olan kaçak yapılar yıkılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Yapılan açıklamada, konuya ilgili yasal sürecin başlatıldığı belirtilirken “ 16.08.2024 tarih, 2089 sayılı yapı tatil tutanağı düzenlenmiş olup inşaat mühürlenerek faaliyetten men edilmiş ve konu hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur. Ayrıca, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü de bilgilendirilmiştir.” denildi.

Gündem Haberleri