Yasa geçmeden katliam başladı

Katliam Yasası Meclis’te görüşülürken hayvanlar sokakta öldürülmeye devam ediyor. Muğla'nın Gökova Mahallesi'nde 3 sokak köpeğinin zehirlendiği belirlenirken Muhtar Bavut, 'Konunun takipçisi olacağız' dedi

AKP tarafından Meclis’e sunulan ve sokak hayvanlarının iğne ile uyutulmasının yolunu açan yasa teklifine ilişkin tepkiler sürüyor. Kamuoyunda, katliam yasası olarak adlandırılan yasa görüşülürken bir yandan da sokak hayvanları öldürülüyor.

Geçtiğimiz akşam saatlerinde, Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Gökova Mahallesi’nde 3 sokak köpeği zehirlenmiş olarak bulundu. Bazı köpeklerin de kayıp olduğu ifade edilirken mahalleli, öldürülen hayvanların zararsız olduğunu belirterek katliama tepki gösterdi.

‘'SAHİPLERİ DE KAYIP''

Yaşanan olayın ardından, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gökova Mahallesi Muhtarı Ulaş Bavut konunun takipçisi olacaklarını belirtti ve “Köpeklerden biri hayvan hastanesinde, biri yolda biri de olay yerinde hayatını kaybetti. Gündüz hava sıcak olduğu için hayvanlar gölge yerlerde uyuyorlar. Durumun boyutu daha sonra net şekilde belli olacak.” ifadelerini kullandı.

Sahipli köpeğini arayan kişilerin de olduğunu söyleyen Ulaş Bavut, “Konuya ilişkin Hayvan hastanesi ve komutanlıkla iletişim halindeyiz” ifadesini kullandı.

Gündem Haberleri