Yediğimiz ekmek değişiyor: Artık böyle pişecek!

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ekmek üretim ve satışlarına yeni düzenleme getiriyor. Taslağa göre, ambalajsız ekmeklerde fırının ismi bulunan etiket bulunacak. Ekmek, iyi pişmiş ve kabarmış olup yanık olmayacak.

Türk Standartları Enstitüsü (TSE), ekmek satışlarına yönelik kapsamlı yeni standartlar getiriyor. TSE’nin hazırladığı taslağa göre, ekmekler artık sıkı kurallara tabi olacak: İyi pişmiş, düzgün kabarmış ve yanık olmadan satışa sunulacak. Ambalajlı ekmeklerde, un çeşitlerinin oranları, katkı maddeleri ve imalat tarihi gibi bilgiler paket üzerinde bulunacak. Ayrıca, ambalajsız ekmeklerde ise fırının adı ve “Normal Tip” (NT) ibaresi yer alacak ve ekmekler, elle teması önleyecek şekilde kağıt ya da poşetlere sarılacak.

TAT, KOKU VE GÖRÜNÜŞTE STANDART BELİRLENECEK

Yeni düzenlemeler, ekmek çeşitlerini “normal ekmek”, “kepekli ekmek”, “çavdarlı ekmek” gibi 10 grupta toplayacak ve ürünlerin dış kısmında yabancı madde veya hamur topağı bulunmaması şartını getirecek. Kokusu kendine has olacak. Ekmekler, işleme, depolama ve taşıma aşamalarında da hijyen kurallarına uygun şekilde saklanacak.m

Gündem Haberleri