Yeni kıyafet yönetmeliği: Öğretmenlerin giyimi sıkı kurallara bağlandı

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin yalnızca belirlenen kıyafetleri giymelerini zorunlu kılan yeni bir kılık kıyafet yönetmeliği yayınladı. 9 Eylül 2024'te yürürlüğe girecek düzenleme, okul içindeki disiplin ve düzeni artırmayı hedefliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, yaklaşan yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde öğretmenlerin giyim kurallarını yeniden düzenledi. 17 Ağustos 2024 tarihinde yayımlanan yeni kılık kıyafet yönetmeliği, öğretmenlerin ve okul personelinin yalnızca belirlenen kıyafetleri giymelerini zorunlu kılacak. Bu yönetmelik, 9 Eylül 2024 itibarıyla yürürlüğe girecek.

KESİN HÜKÜMLÜ YENİ KIYAFET YÖNETMELİĞİ

Yusuf Tekin imzasını taşıyan genelgede, öğretmenlerin okul ortamında sergileyecekleri tavır ve davranışların yanı sıra, kıyafet seçimlerinin de belirli standartlara uyması gerektiği ifade ediliyor. Kıyafetlerin, eğitim kalitesi ve okul imajı üzerinde önemli bir etkisi olduğu vurgulanırken, öğretmenlerin mesleklerinin saygınlığına uygun şekilde giyinmeleri gerektiği belirtiliyor.

MEB'E BAĞLI RESMİ VE ÖZEL KURUMLARI KAPSIYOR

Yeni düzenleme, okul içindeki disiplin ve düzeni sağlamak amacıyla, öğretmenlerin ve yöneticilerin kıyafet seçimlerinde titizlik göstermelerini öngörüyor. Öğrencilerin de MEB’e bağlı resmi ve özel okullarda belirlenen kıyafet kurallarına uymaları bekleniyor

Gündem Haberleri