Yeniden Refah’ta deprem! AKP'ye transfer tepkisi | Son dakika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP'nin 23. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen programda partisine katılan 2 milletvekili ve 15 belediye başkanına rozet taktı. Bu belediye başkanlarının 7’sinin YRP’li olduğu belirtilirken Suat Kılıç’tan açıklama geldi.

AKP’nin 23. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programda, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP’ye katılan 2 milletvekili ve 13 belediye başkanını açıkladı. AKP’ye transfer olan 13 belediye başkanından 7’sinin Yeniden Refah Partili olduğu ortaya çıkarken YRP Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz gün Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, AKP'nin siyasi şantaj yapması sebebiyle partisinden isimlerin AKP’ye geçtiğini ifade ederken transferlerin ardından açıklamalarda bulunan Suat Kılıç, "Millet iradesi sandığa yansıdı. O andan itibaren seçilen belediye başkanlarına düşen görev milletin tebliğ ettiği emaneti 5 sene boyunca sahip çıkmaktı. YRP'nin 63 belediyesinden 13'ü partimizden ayrıldı. Bunu normal bir durum olarak göremeyiz.” ifadelerini kaydetti.

“Kamunun gücünü kudretini, muhalefetin seçilmiş başkanlarını baskı altına alacak şekilde kullanmak hukuka uygun değildir. Bir partiden seçilen başkanları istifa ettirip partinize katmak haksız ve adaletsiz bir uygulamadır.” ifadelerini kullanan Kılıç, yaşanan bu durumun seçimin mantığına, siyasetin sosyolojisine yansımasına aykırı olduğunu iletti.

Gündem Haberleri