Bakan Yılmaz Tunç'tan çok konuşulacak Dilan Polat açıklaması: Kuvvetli deliller var

Kara para aklama şüphesiyle 9 ay boyunca tutuklu kalan Dilan Polat'ın tahliyesi hakkında Adalet Bakan'ı Yılmaz Tunç ilk kez açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin uzun bir zaman boyunca gündeminden düşmeyen Dilan Polat davasında 18 Ağustos'ta tahliye kararı çıkarken, "Kara para aklama ve vergi kaçırma" suçlarından 9,5 aydır cezaevinde olan Dilan Polat, MASAK raporunun ardından serbest bırakıldı. Tutuksuz yargılanmasına devam edilecek olmasına karşın kamuoyunda tutukluluk halinin sonlanmasına ilişkin çıkan tartışmalar sürüyor.

Konu kapsamında CNN Türk'te katıldığı Hakan Çelik ile Hafta Sonu programında açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, savcıların tüm süreci titizlikle devam ettirdiği söyledi.

Söz konusu tartışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Tunç, şu ifadeleri kullandı:

"Savcılarımız bu soruşturmayı titizlikle yürüttüler. Burada, özellikle kara paranın aklanması suçu, yasa dışı bahis, bu suçlar mali suçlar, vergi suçları. Bunlarla ilgili yargının özellikle başvuracağı kaynak ve araştırılmasını bilirkişi sıfatıyla teknik raporları alabileceği yer MASAK.

"ŞÜPHELİLERİN HEPSİ SERBEST BIRAKILMADI"

Şüphelilere ilişkin soruşturmaların devam ettiğine değinen Tunç bu durumu şu sözlerle açıkladı;

"Dosyada şüphelilerin hepsinin serbest bırakılması gibi bir durum söz konusu değil. Dosyanın içeriğiyle ilgili bilgisi olmadan 'Neden serbest kaldı? ya da 'Neden tutuklandı?' şeklindeki ifadelere varmak, bunları söylemek doğru olmaz. Burada yargıyı serbest bırakalım, yargı işlesin. Suç şüphesiyle bu soruşturma açılmıştır ve dava da açıldığına göre birtakım kuvvetli deliller ortada. Kimin o dosya kapsamında tutukluluğunun devam edeceğine, kimin devam etmeyeceğine de ortaya çıkan deliller ışığında, bilirkişi raporları, MASAK raporları çerçevesinde karar verecek olan yargı."

Gündem Haberleri