Yılmaz Tunç'tan flaş Instagram açıklaması - Son dakika

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Instagram’a erişim engeli getirilmesine ilişkin gelen soruları yanıtladı. Instagram'ın en zaman açılacağı hakkında bilghi veren Tunç, "BTK'nın yayını durdurma yetkisi var. Türkiye bir hukuk devleti, herkes kurallara uyacak" dedi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından Instagram’a getirilen erişim engelinin ne zaman kalkacağına dair önemli açıklamalarda bulundu. Tunç, "BTK'nın yayını durdurma yetkisi var. Türkiye bir hukuk devleti, herkes kurallara uyacak" ifadelerini kaydetti.

"BTK YETKİSİNİ KULLANDI"

Bakan Tunç, “Düzenlenen kanunlarla aldığı yetkiler çerçevesinde alınan kararlar var. Katalog suçlar dediğimiz suçlar var. Bunlar olduğunda yayın durdurma yetkisi BTK’ye verilmiş durumda. BTK ise bu yetkiyi kullanmıştır.” ifadelerini kaydetti ve BTK’nın yayının çıkarılması için bir bildirimde bulunduğunu ve çıkarılmadığı için de yayını durdurduğunu ifade etti.

“Şu an da BTK’nin gerekçelerini ilgili sosyal medya şirketine tebliğ edilmiş durumda. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devleti. Türkiye’de yaşayan vatandaşlar da bu kanunlara uyacak, yabancı şirketlerde uyacak. Kimse bundan azade değildir.” açıklamasında bulunan Tunç, BTK’nın Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı bağımsız bir kuruluş olduğunu kaydetti.

BTK’nın yetkisini kullandığını ve hangi gerekçelerle hangi kararları aldığını ilgili sosyal medya kuruluşuna bildirdiğini ifade eden Tunç, “Öncelikle bunun çıkarılmasıyla ilgili bildirimde bulunuyor. Sonrasında kapatma yetkisi var. Şu anda BTK'nın gerekçelerini ilgili şirkete iletilmiş durumda " dedi.

YASAK NE ZAMAN KALKACAK?

Yılmaz Tunç, Instagram’ın ne zaman açılacağına ilişkin, Ulaştırma Bakanı’nın Instagram’ın açılması ile ilgili durumun olmadığını söylediğini ileterek “Yargımız kararları verecektir.” açıklamasını yaptı.

Gündem Haberleri