Yine bir düzensiz göçmen vakası

Osmaniye'de, emniyet güçleri tarafından gerçekleştirilen bir operasyonla, yurda yasa dışı yollarla giriş yaptığı tespit edilen 4 Suriye uyruklu göçmen yakalandı.

Olay, ildeki uygulama noktasında şüpheli bir otomobilin durdurulmasıyla başladı.

İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, sürücü Ali İ.’yi durdurduktan sonra gerçekleştirdikleri incelemede aracın içinde bulunan dört kişinin yasal olmayan yollarla Türkiye’ye girdiğini belirledi.

Olay sonrası, sürücü Ali İ. göçmen kaçakçılığı iddiasıyla gözaltına alındı. Düzensiz göçmenler ise işlemlerinin devamı için İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne gönderildi. Cumhuriyet savcılığına çıkarılan Ali İ., nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı.

Bu gelişme, Osmaniye'de göçmen kaçakçılığına karşı yürütülen mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini bir kez daha gözler önüne serse de düzensiz göçmenlerin pek çok kişi tarafından deyim yerindeyse elini kolunu sallayarak Türkiye'ye girişi olumsuz eleştirileri de beraberinde getiriyor.

Bu durum, ülkenin nitelikli bir göçmen stratejisi ve politikası olmadığı yönündeki eleştirileri de beraberinde getiriyor. Pek çok kişi göçmen politikasında ülkenin bile isteye başarısız olduğuna vurgu yapıyor.

Gündem Haberleri