YKS tercihleri için son gün

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ardından 25 Temmuz’da başlayan tercih dönemi bugün sona eriyor.

8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonrasında adaylar, aldıkları puan ve başarı sıralamalarına göre tercihlerinde bulunmak için ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan https://ais.osym.gov.tr'yi kullanarak bireysel olarak işlem yapabiliyorlar.

Üniversite adayları, tercihlerini ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden 2 Ağustos'ta (bugün) gece 23:59'a kadar yapabilecek.

Tercihler ais.osym.gov.tr adresi üzerinden, T.C. kimlik numarası ve şifre kullanılarak yapılacak. Başvuru merkezlerinde veya posta yoluyla yapılan başvurular geçerli olmayacak.

ELEKTRONİK KAYITLAR 19-21 AĞUSTOS TARİHİNDE

Tercih başvurularının tamamlanmasının ardından, üniversiteler yerleştirme işlemlerini gerçekleştirecek ve sonuçları açıklayacak. Kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos tarihleri arasında yapabilecek.

Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos tarihlerinde alınacak. Kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversiteler tarafından ÖSYM'ye bildirilecek ve ek yerleştirme süreci başlayacak.

Merkezi yerleştirmede bir programa yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuruda bulunamayacaklar.

Gündem Haberleri