Yurt geneline yağışlı hava hakim olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 10 Eylül hava durumu raporunda birçok il için kuvvetli yağış uyarısı yaptı.

Edirne, İstanbul, İzmir, Antalya ve diğer bazı illerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. İç ve kuzey kesimlerde sıcaklıklar 2-4 derece artarken, Ege Bölgesi'nde 3-5 derece azalması bekleniyor. Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde parçalı bulutlu hava hakim olacak, bazı bölgelerde ise yerel sağanaklar görülecek. Vatandaşlar ani hava değişimlerine karşı tedbirli olmalı.

Ülke genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı, sıcaklıkların ise bazı bölgelerde önemli değişiklikler göstereceği bildirildi.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Muş ve Ağrı çevrelerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Bu nedenle ani sel, su baskını, yıldırım ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması tavsiye ediliyor.

İç ve kuzey kesimlerde hava sıcaklıklarının 2-4 derece artması, Ege Bölgesi'nde ise 3-5 derece azalması öngörülüyor. Diğer bölgelerde büyük bir değişiklik beklenmiyor. Genellikle güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

MARMARA BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu; batı kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. İstanbul'da gece saatlerinden itibaren yağışlar etkili olacak.

EGE BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu; kıyı kesimlerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. İzmir ve Muğla'da gün boyunca yağışlar görülebilir.

AKDENİZ BÖLGESİ

Parçalı ve yer yer çok bulutlu; Batı Akdeniz kıyılarında yerel sağanaklar etkili olacak. Antalya’da aralıklı sağanaklar yaşanacak.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak. Ankara ve Eskişehir'de sıcaklık 33°C civarında seyredecek.

KARADENİZ BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu; Artvin, Giresun, Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu; doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Erzurum ve Kars’ta sabah saatlerinde yağışlar görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak. Diyarbakır ve Urfa'da sıcaklık 37-38°C arasında olacak.

Gündem Haberleri