2025 Eurovision Şarkı Yarışması'nın ev sahibi şehri açıklandı!

Avrupa'nın dört bir yanından sanatçıların sahne alacağı, milyonlarca izleyicinin heyecanla beklediği bu dev organizasyon, İsviçre'nin tarihi ve kültürel zenginliklerle dolu şehri Basel'de gerçekleşecek.

Bu yılın kazananı olan İsviçre, Malmö'de düzenlenen yarışmada büyük bir zafer kazanmış ve "The Code" adlı şarkısıyla Nemo, 591 puan toplayarak Eurovision'un bir sonraki durağını belirlemişti.

2024 yılının Eurovision yarışması ilk olarak 7 Mayıs'ta yarı finalle, 9 Mayıs'ta da ikinci yarı finalle sevenleriyle buluşmuştu. Finalde ise İsrail'in katılması çeşitli çevrelerce eleştirilirken, kent binlerce kişinin katıldığı eylemlere sahne olmuştu. Yarışmayı, İsviçre'nin temsilcisi Nemo, "The Code" isimli şarkısıyla 591 puan toplayarak kazanmıştı.

Şimdi gözler, Basel’in atmosferinde gerçekleşecek bu büyük müzik şöleninde!

2025 Eurovision Şarkı Yarışması, 13-15 Mayıs tarihlerinde yapılacak yarı finallerle start alacak. Tüm dünyayı ekrana kilitleyecek büyük final ise 17 Mayıs’ta gerçekleştirilecek. Avrupa'nın en prestijli müzik yarışması için geri sayım başladı; Basel, 2025 yılında müzik tutkunlarının yeni buluşma noktası olacak!

Magazin Haberleri