×

Aerosmith, Steven Tyler'ın ses teli sakatlığının 'tamamen iyileşmesinin' mümkün olmaması nedeniyle turnelerden emekli oluyor

Dünyaca ünlü rock gurubu Aerosmith, ekip üyelerinden Steven Tyler'ın ses tellerinin artık iyileşmesinin mümkün olmaması nedeniyle bundan sonra turneye çıkmayacaklarını açıkladı.

"Dream On", "Love in an Elevator" ve "Janie's Got a Gun" gibi hit şarkılara imza atan ikonik rock grubu için bir dönem sona eriyor. Aerosmith resmi Instagram hesapları "X" ve "Instagram" üzerinden yaptığı duyuruda hayranlarına ve takipçilerine "kardeşlerden oluşan bir grup olarak, turne sahnesinden emekli olma yönünde yürek parçalayıcı ve zor ama gerekli bir karar aldıklarını" bildirdi.

Açıklamada "Sesi hiçbir enstrümana benzemeyen solist Steven Tyler'ın geçen yıl geçirdiği ses teli yaralanmasının etkileriyle hâlâ başa çıkmaya çalıştığı belirtilerek, "Sesini sakatlanmadan önceki haline getirmek için aylarca yorulmadan çalıştı. Yanında en iyi tıbbi ekip olmasına rağmen mücadele ettiğini gördük. Ne yazık ki, ses sakatlığından tamamen kurtulmasının mümkün olmadığı açık." ifadeleri yer aldı.

Talihsiz olayın geçtiğimiz eylül ayında yaşandığı, 76 yaşındaki Tyler'ın bu rahatsızlığı nedeniyle 2023 Mayıs'ta duyurulan "Peace Out" veda turnesinin yılın geri kalanındaki tarihlerini ertelemesine neden oldu.

AEROSMITH'IN TARİHİ

Tyler'ın öncülüğündeki Aerosmith, başlangıçta 1970'te Joe Perry, Ray Tabano, Tom Hamilton ve Joey Kramer üyeleriyle kuruldu ve kısa süre sonra Tabano'nun yerini Brad Whitford aldı. Grup dört Grammy kazandı ve 2001'de Rock and Roll Hall of Fame'e dahil edildi.

Magazin Haberleri

Daha fazla haber: