Fransız sinemasının efsanesi Alain Delon 88 yaşında vefat etti

Fransız sinemasının ikonik ismi Alain Delon, 88 yaşında vefat etti. Delon’un ölümü, miras anlaşmazlıkları ve sinema dünyasındaki kalıcı etkisiyle geniş yankı uyandırdı.

Fransız sinemasının efsanevi isimlerinden Alain Delon, 88 yaşında hayatını kaybetti. Alain Delon'un ölüm haberi, çocukları tarafından duyuruldu. Sinema tarihine damgasını vuran Delon, kariyerinde Jean-Luc Godard, Jean-Pierre Melville, Michelangelo Antonioni ve Louis Mall gibi ünlü yönetmenlerle çalıştı. Rocco and His Brothers, Plein Soleil, L'Eclisse ve Le Samouraï gibi unutulmaz filmleriyle tanınan Delon, 2019 Cannes Film Festivali'nde Fahri Altın Palmiye ödülüne layık görülmüştü.

DELON HAYATA GÖZLERİNİ YUMDU

Delon’un ölümü, miras anlaşmazlıkları ile de gündeme geldi. Oğulları Anthony ve Alain-Fabien, kız kardeşleri Anouchka'yı babalarını manipüle etmekle suçlarken, Anouchka ise kardeşlerinin babalarının sağlığını tehlikeye attığını öne sürdü. 1935 doğumlu Delon, zorlu bir çocukluk geçirdikten sonra Avrupa sinemasının en önemli figürlerinden biri olarak kabul edildi. Yaşamının son dönemlerini Douchy’deki evinde, hayvanlarıyla birlikte geçiren Delon, 1999’da İsviçre vatandaşlığına geçmişti ve hayvan hakları konusunda da aktif bir rol üstlenmişti.

Magazin Haberleri