Justin Timberlake'in ehliyeti alkollü araç kullandığı gerekçesiyle askıya alındı

Dünyaca ünlü pop yıldızı Justin Timberlake'in alkollü araç kullandığı iddiasıyla yargılandığı davada yargıç ünlü yıldızın ehliyetine el koydu.

Justin Timberlake'in ehliyeti askıya alındı. Bunun nedeni ise New York'ta daha önce sarhoşken araç kullanma suçlamasını kabul etmemesi. Pop yıldızı, 18 Haziran'da dur işaretine uymadığı ve yolun sağ tarafında kalmadığı gerekçesiyle olay sonrasında polis tarafından tutuklanmıştı.

Sag Harbor Köyü Yargıcı Yargıç Carl Irace, 43 yaşındaki Timberlake'in ehliyetini; DWI tutuklamasının ardından standart uygulama olduğu üzere belirsiz bir süreliğine askıya aldı.

Bunun üzerine Timberlake'in avukatı müvekkili Timberlake'e yönelik iddiaları reddederek; suçlamaların düşürülmesi gerektiğini söyledi. Timberlake, turnede olduğu için siyah yakalı bir gömlek giyerek cuma günkü duruşmaya çevrimiçi bağlandı.

10 kez Grammy ödülü sahibi şarkıcı, Everything I Thought It Was adlı dünya turnesi nedeniyle geçen hafta ilk mahkeme duruşmasına çıkamadı.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Pop yıldızı, Long Island'daki ünlülerin yaz tatillerinde uğrak yeri olan Hamptons'daki Sag Harbor'da gece yarısından kısa bir süre sonra aracıyla durduruldu. Onu kontrol eden polisler Timberlake'in gözlerinin olay anında kan çanağı gibi olduğunu, nefesinin de alkol koktuğunu iddia etmişti. Devamında ise Timberlake'in alkol testini reddettiğini dile getirdiler.

AVUKATINA SUSTURMA EMRİ

Cuma günkü duruşmada Hakim Irace'in, savunma avukatı Edward Burke'ü mahkeme dışında gazetecilere "sorumsuz" yorumlarda bulunduğu gerekçesiyle eleştirdiği bildirildi.

NBC'nin haberine göre, avukatın bu tür açıklamalara devam etmesi halinde kendisine susturma emri vereceği belirtildi.

Yargıç Irace, "Bu, dava daha başlamadan zehirleme girişimi gibi görünüyor" dedi.

Avukat Burke geçen hafta gazetecilere polisin "bir dizi çok önemli hata" yaptığını söylemişti. Timberlake'in avukatı yaptığı açıklamanın devamında, "Bu dava hakkında bilinmesi gereken en önemli gerçek, Justin'in sarhoş olmadığı ve DWI suçundan tutuklanmaması gerektiğidir" ifadelerine yer verdi.

Ayrıca pek çok basın organı tarafından New York'ta alkollü araç kullanmanın cezasının bin dolar ve 1 yıla kadar hapis cezası olduğuna da vurgu yapıldı.

Magazin Haberleri