Melisa Sözen'den 'YPG'li karakter' açıklaması

Melisa Sözen, dizisindeki karakter nedeniyle sosyal medyada hedef gösterildi. Sözen, terör örgütlerinin övülmediğini ve yanlış bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Fransız yapımı Le Bureau des Légendes dizisinde canlandırdığı karakter nedeniyle son günlerde sosyal medyada hedef gösterilen Melisa Sözen, açıklamalarda bulundu. 2015 yılında yayınlanmaya başlayan ve 2017'de üçüncü sezonunda rol aldığı dizide, Suriye'de IŞİD'e karşı savaşan YPG'li bir ajanı canlandıran Sözen, eleştiriler karşısında Instagram hesabından bir mesaj paylaştı.

'DİZİDE TERÖR ÖRGÜTÜ ÖVÜLMÜYOR'

Sözen, dizi hakkındaki eleştirilerin yanlış olduğunu belirterek, “Söz konusu dizi gizli saklı bir iş değil. 2015 çıkışlı Fransa'nın en ünlü polisiye dizisi. Dizinin benim oynadığım sezonu 2017 yılında yayınlandı. Bu sezonda DEAŞ'la (IŞİD) savaşan çift taraflı bir ajanı canlandırdım” dedi. Sözen, “Dizide herhangi bir terör örgütünün övgüsü yok. Olsaydı, geçen yedi yıl içinde zaten çoktan duymuş olurdunuz” şeklinde konuştu.

LİNÇ KÜLTÜRÜNE KARŞI UYARIDA BULUNDU

Kariyerinde 25 yılı geride bırakan Sözen, internet zorbalığına karşı da sert bir duruş sergiledi. “Ben kötü niyetli eleştiriler, haksızlığa uğramak, hakaret ve yalan haberlerle büyümek zorunda kaldım. Ancak, yaşı küçük ve duygusal olarak hassas dönemlerde olan kişilerin bu zorbalıkla baş etmesi neredeyse imkansız” diyerek, linç kültürüne karşı uyarıda bulundu.

BİR MESAJ PAYLAŞTI

Sözen, “Bilginin doğruluğunu ve nereden geldiğini düşünmeden inanmak çağımızın kara deliklerinden biri. Linç kültürünün bir parçası olmayın ve internet zorbalığına karşı durun” ifadelerini kullanarak, bilgi doğruluğunu kontrol etmenin önemini vurguladı.

Magazin Haberleri