Oasis hayranları, grubun yeniden satışa çıkan bilelerini almak için yarışıyor

Oasis hayranları, grubun biletlerini şişirilmiş fiyatlarla yeniden satmamaları konusunda grubu uyardı ve geri dönüş turnesi için bilet almak için harekete geçti.

İngiltere'de biletleri satan üç internet sitesine (Ticketmaster, See Tickets ve Gigsandtours) erişmeye çalışan kullanıcılar, bilet alımında sorun yaşadıklarını dile getirdi.

Wembley Stadyumu'nda gelecek yılın temmuz ve ağustos aylarındaki konserleri için kuyrukta bekleyen bazı kişilerin önünde, satışa sunulmasından dakikalar sonra bir milyondan fazla kişi vardı.

Diğerleri ise "sıraya girmek için sıraya girdiler" diye tanımladıkları bir durumun içine düştüler ve üç bilet satıcısı site de insanları, web sitelerinin yoğun talep gördüğünü söyleyerek başka bir sayfaya yönlendirdi.

İrlanda'da Ağustos 2025'te Dublin'deki Croke Park'ta gerçekleşecek konserin biletleri bir saat erken satışa çıktı; bazı kişiler Ticketmaster internet sitesine erişimde sorun yaşadıklarını bildirdi.

Bilet satın almaya çalışan bazı kişiler, popüler etkinliklere bilet satın almak için kurulmuş otomatik bilgisayar programları olan "bot" olmakla suçlandıktan sonra bilet kuyruğundan atıldıklarını bildirdi.

GERÇEK İNSANLAR BOT OLARAK ALGILANDI

Bilet almak isteyen Oasis hayranları iki saatten fazla sırada bekledikten sonra kendilerine bot oldukları söylendi.

Ticketmaster'ın web sitesi hayranlardan sabırlı olmaları çağrısında bulunarak şu mesajı yayınladı, "Beklendiği gibi Oasis inanılmaz derecede popüler. Siparişleri olabildiğince hızlı bir şekilde işleme alıyoruz, bu nedenle lütfen sıradaki yerinizi koruyun."

Şirket, cumartesi sabahı yaptığı ayrı bir açıklamada, kuyruğun "ilerlediğini" ve milyonlarca kişinin web sitelerine eriştiğini bildirdi.

Ticketmaster, "Taraftarlara sıradaki yerlerini korumaları, yalnızca bir sekme kullandıklarından emin olmaları, çerezleri temizlemeleri ve cihazlarında herhangi bir VPN yazılımı kullanmadıklarından emin olmaları tavsiye ediliyor" diye ekledi.

Daha sonraki bir mesajda ise "Oasis biletleri hala satışta, ancak stoklar sınırlı ve tüm bilet fiyatları geçerli değil." denildi.

BİLET FİYATLARI 6 BİN PAUNDTAN DAHA FAZLA

Cuma günü, sınırlı sayıda hayran için üç saatlik ön satış başladıktan kısa bir süre sonra, İngiltere konserlerinin biletleri StubHub ve Viagogo gibi ikinci el satış sitelerinde 6 bin sterlinden fazla bir fiyata satışa sunuldu. Bu meblağ, ayakta bilet fiyatının yaklaşık 40 katı.

Bazı fiyatlar şöyle:

  • Oasis'in 26 Temmuz'da Londra'daki Wembley Stadyumu'nda yapacağı gösteri için 6 bin paund,
  • 4 Temmuz'da Cardiff'in Principality Stadyumu'nda gerçekleşecek turdaki ilk konser için 916 ila 4 beş yüz on dokuz paund arasında değişen fiyatlar
  • 12 Ağustos'ta Edinburgh'daki Murrayfield Stadyumu'nda ayakta biletler için 4 bin paunddan fazla
  • Grubun 12 Temmuz'da Manchester'daki Heaton Park'ta vereceği dönüş konseri için 2 beş yüz paunddan fazla

Magazin Haberleri