Sosyal medya fenomeni büyük para cezası ödedi isyan etti: Hakkımı helal etmiyorum

Instagram hesabı üzerinden paylaştığı temizlik videolarıyla büyük takipçi toplayan Cem Özkök'e hiç beklemediği para cezası geldi.

Paylaştığı temizlik ve sağlıklı yaşamaya dair videolarla takipçileri tarafından büyük beğeni toplayan Cem Özkök'ü üzen para cezası gündem oldu. Hesabından duruma isyan eden Özkök, hakkımı helal etmiyorum dedi.

Yaptığı temizlik videolarıyla dikkat çeken fenomen geçtiğimiz günlerde kendi markası olan lavanta yağını paylaştığı bir içeriğe reklam etiketi eklemediği için Ticaret Bakanlığı tarafından 500 bin Türk lirası para cezasına çarptırıldı.

Duruma isyan eden, Özkök sosyal medyasından paylaştığı açıklamasında, ''Türkiye'de bu derece faydalı işler yapan, içerikler üreten, çevresel tüm kamu alanlarının temizliği başta olmak üzere, yardım projelerine başlayan, kazandığı parayı hayır işlerine yatıran, ihtiyacı olanlara yardım eden, toplumu bilgilendiren, doğru ve helal yaşayan, gençlere ve her yaşa örnek olan, Allah korkusu olup helal para kazanan ve paşa paşa bir fabrikanın ödediği kadar bu devlete vergi ödeyen birine gerçekten büyük ayıp yapıldı" ifadesini kullandı.

HAKKIMI HELAL ETMİYORUM


Kamuya faydalı içerikler yaptığını toplumu bilgilendirdiğini bu nedenle de bunu hak etmediğini eklediği açıklamasında fenomen hakkını helal etmediğini söyledi.
Açıklamasında; "Yeni ihtiyacı olan birini buldum, onun evini tadilat yaptıracaktım? Neden çöpe attım ben bu parayı haksız yere? Şimdi sorarım; hakka girmek değil mi? Avukatım bu haksızlığa karşı dava açtı, süreci takip ediyor. Herkes kalbinin ekmeğini yer...'' diyerek isyan etti.

Magazin Haberleri