Türk dizileri rekor kırıyor

Türk dizilerinin son yıllarda yurt dışında da pek fazla tercih edilmesi sonucunda son derece ciddi gelirler elde etmesi dizi sektörünü canlandırmaya, heyecanlandırmaya ve motiveyle teşvik etmeye devam ediyor.

Türk dizi sektörü, Türkiye'deki ekonomik zorluklara rağmen yurt dışı pazarlarından elde ettiği güçlü gelirlerle dikkat çekiyor. O3 Medya'nın sahibi ve yapımcı Saner Ayar, sektörün yurt dışı gelirlerine dair önemli açıklamalarda bulundu. Ayar, dizilerin bölüm başına 200 bin ila 650 bin dolar arasında gelir getirdiğini ve bu gelirlerin yüzde 50'sinin yayıncı kanallara kaldığını ifade etti.

Birsen Altuntaş'ın YouTube kanalına verdiği röportajda konuşan Ayar, yurt dışı satışlarının dizi sektörüne büyük katkı sağladığını belirterek, "Yurt dışına hitap eden bir dizi ürettiğinizde, bölüm başına 200 bin dolardan başlayıp 650 bin dolara kadar çıkabilen gelirler elde ediyorsunuz. Bu kazancın yarısı, yayınlanan kanallara kalıyor. Bu durum, dizi yapımcılarının ve kanalların dizi üretme motivasyonunu sürekli kılıyor," dedi.

Ayar ayrıca, kanalların yurt dışı gelirlerinden elde ettikleri bu kazançlar sayesinde dizilere olan ilgilerinin devam edeceğini ve bu motivasyonun uzun vadede süreceğini dile getirdi. "Yurt dışına satılabilir bir dizi yaptığınızda, tamamen bir kâr sağlıyorsunuz ve bu da kanalların dizi üretme isteğini diri tutuyor," ifadelerini kullandı.

Magazin Haberleri