Ünlü aktör aslında kadın doğmuştu: Gizem ortaya çıktı!

Rüzgar Erkoçlar, oyunculuk kariyerinin zirvede olduğu sırada aldığı cinsiyet değişimi kararıyla çok konuşulmuştu. Kararlılığı ve ilham veren duruşu dikkat çeken oyuncunun bilinmeyen yaşam öyküsü merak konusu haline geldi.

Oyuncu Rüzgar Erkoçlar cinsiyet değişimi ameliyatı geçirmeden önce Nil Erkoçlar ismi ile birçok farklı projede yer almış oyunculuk kariyerinde önemli başarılara imza atmıştı.

26 Mart 1986 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Erkoçlar, henüz on yaşındayken bir reklam filminde yer alarak oyunculuk kariyerine ilk adımı attı. Hülya Avşar’la birlikte yer aldığı Molped reklamıyla üne kavuşan başarılı oyuncu bu reklam filminin ardından birçok dizi ve film ile ekranlarda görünür hale geldi.

Berna Laçin’inle birlikte yer aldığı “Seni Yaşatacağım” isimli dizinin yanı sıra Kadir İnanır’ın başrolünde olduğu “Bütün Çocuklarım” adlı dizide yer alan başarılı oyuncu, en fazla “Emret Komutanım” adlı dizide ve aynı adı taşıyan sinema filminde canlandırdığı “Foto Fato” karakteriyle hafızlara kazandı.

Yer aldığı projelerin ardından bir süre medyadan ve gözlerden uzak kalmayı tercih eden ünlü oyuncunun sağlığı konusunda çeşitli söylentiler ortaya atıldı.

Sessizliğinin ardından ortaya atılan iddialarda Nil Erkoçlar’ın cinsiyet değiştirme ameliyatı geçirdiği ve sonrasında erkek olduğu söylentiler arasında yer aldı. İddialar karşısında bir süre daha sessiz kalmayı tercih eden Erkoçlar, 24 Şubat 2013 tarihinde Ayşe Arman’a verdiği röportajda iddiaları doğruladı.

Arman’a yaptığı açıklamada ünlü oyuncu, son iki yıldır hormon tedavisi gördüğünü ve cinsiyet değiştirme ameliyatı geçirdiğini ayrıca, bunun bir anda ortaya çıkmadığını zaten yıllardır içinde olduğunu ve aslında bir erkek olarak doğması gerektiğini ekledi.

Bu röportaj sonrasında çok konuşulan ünlü oyuncu cesur duruşuyla ilham kaynağı haline gelirken kararlı haliyle de kendini kabul ettirmeyi başardı.

Şimdilerde DJ ve fotomodellik yapan Rüzgar Erkoçlar, 2017 yılında dünya evine girdiği Tuğba Erkoçlar ile mutlu bir birlikteliği var.

Magazin Haberleri