Ünlü popçu Katy Perry'ye İspanya'da izinsiz klip çektiği iddiasıyla dava açılabilir

İspanya, Katy Perry videosunu korunan kum tepecikleri üzerinden araştırıyor, Perry'nin izinsiz klip çekimi yaptığını iddia ediyor.

İspanya'da yetkililer, Balear Adaları'ndaki ekolojik açıdan hassas kumullarda izinsiz bir şekilde müzik videosu çektiği iddiasıyla şarkıcı Katy Perry hakkında soruşturma başlattı.

Son teklisi Lifetimes'ın klibinde şarkıcı, Ibiza ve Formentera adalarındaki plajların ve kulüplerin tadını çıkarırken görülüyor.

Ancak Formentera'daki S'Espalmador adasındaki koruma altındaki kumulların ortasında çekildiği düşünülen sahneler endişeye yol açtı.

İspanyol hükümetinden yapılan açıklamada, videodan sorumlu yapım şirketinin izin almadığı iddia edildi. Katy Perry ise yorum yapmadı.

Yetkililer, Katy Perry'nin "çevreye karşı suçlar" olarak adlandırdıkları suçlardan dolayı soruşturma altında olmadığını, bölgede çekim yapılmasına izin verildiğini vurguladı.

Balear Adaları Çevre Dairesi, salı günü yaptığı basın açıklamasında videonun yapım şirketinin çekimden önce gerekli izni almadığını iddia etti.

Açıklamada, "Bu kapsamda haklarında ön soruşturma işlemleri başlatıldı" denildi.

Bakanlık, Doğal Kaynaklar Yönetim Planı'nın bir bölümünde, "reklam veya ticari sergileme amaçlı" "fotoğrafik, sinematografik veya videografik" raporların Çevre Bakanlığı'nın açık iznine tabi olduğunun belirtildiğine dikkat çekti.

Lifetimes için hazırlanan videoda, Formentera'nın ekolojik açıdan en zengin bölgelerinden biri olan S'Espalmador'un kumul sisteminden görüntüler yer alıyor.

S'Espalmador, Formentera'nın kuzeyinde bulunan ıssız bir adacıktır ve yaklaşık 2,9 kilometre uzunluğundadır.

1980 yılından bu yana Ses Salines de Ibiza ve Formentera doğa parkının bir parçasıdır.

Bölgesel hükümetin turizm internet sitesine göre, küçük ve özel mülkiyete ait adadaki kumullar "büyük ekolojik değere" sahip.

BBC News, yorum almak üzere yapım şirketi WeOwnTheCity ve Katy Perry'nin temsilcileriyle iletişime geçti.

Şarkıcının sallantılı bir albüm kampanyasının ardından Eylül ayında yedinci albümü 143 piyasaya sürülecek.

Yakında çıkacak olan projenin ilk teklisi Woman's World eleştirmenlerce eleştirildi ve listelerde etki yaratmayı başaramadı; birçok kişi albümün feminist mesajlarının alakasız olduğunu düşündü.

The Guardian "Bu nasıl bir gerici, yeniden ısıtılmış cehennem?" diye sordu, The Cut, "Perry 2016'da sıkışıp kaldı" dedi ve Rolling Stone şu soruyu gündeme getirdi: "Katy Perry tüm zamanların en kötü geri dönüş teklisini mi yayınladı?"

Perry'nin birlikte çalıştığı Dr. Luke, bir sonraki teklisi Lifetimes'ı da yapımcı olarak yayınladı.

Şarkıcı Kesha, avukatlarının iddiasına göre Dr. Luke'un "Kesha'ya neredeyse hayatını kaybetmesine yol açacak kadar cinsel, fiziksel, sözlü ve duygusal tacizde bulunduğunu" ileri sürerek sözleşmelerini iptal ettirmek için 2014 yılında dava açmıştı.

Dr Luke iddiaları reddetti. Geçtiğimiz yıl yıllardır süren bir iftira davasını çözmek için bir anlaşmaya vardılar.

Magazin Haberleri