Yeşilçam'ın bir yıldızı daha kaydı

Yeşilçam'ın usta yönetmeni Günay Kosova, 82 yaşında hayatını kaybetti. Kosova, set amiri, senarist, yapımcı ve yönetmen olarak 1700 filmde görev alarak büyük bir başarıya imza atmıştı.

Yeşilçam'ın usta yönetmeni Günay Kosova, 82 yaşında hayatını kaybetti. Sanat dünyasındaki kayıplar devam ederken, Kosova'nın vefatı büyük bir üzüntü yarattı. Sultanbeyli'de ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

ZOR YILLAR GEÇİRDİ

Kosova, set amiri, senarist, yapımcı ve yönetmen olarak 1700 filmde görev alarak büyük bir başarıya imza atmıştı. Uzun süredir Alzheimer hastalığıyla mücadele eden Kosova, Kayışdağı Darülaceze'de yaşıyordu. 2007 yılında eşi astrolog Hülya Koçak'ı evinin banyosunda bulduktan sonra yaşadığı büyük sarsıntının ardından, annesi ve köpeğini kaybetmesi de onu derinden etkilemişti. Bu zorlu süreçten sonra Sanatçı Yaşam Evi'nde yaşamaya başlamıştı. 1942 doğumlu Günay Kosova, sinema dünyasındaki önemli katkılarıyla tanınmış bir isimdi ve Yeşilçam'ın hafızasında silinmez bir iz bıraktı.

Magazin Haberleri