AKP Can Atalay görüşmesi öncesinde AYM'yi hedef aldı!

Meclis Genel Kurul'unun bugün saat 14.00'da Can Atalay için bir araya gelmesi beklenirken AKP Grup Başkan'ı Abdullah Güler Anayasa Mahkemesi'ni hedef alan açıklamalarda bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bugün saat 14.00'da Anayasa Mahkemesi'nin verdiği Can Atalay kararını değerlendirmek üzere toplanılması bekleniyor.

Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay için milletvekilliğinin düşürülmesinin yok hükmünde olduğuna karar vermesi üzerine TBMM'de çağrıda bulanan partiler olağanüstü görüşme talep etmesi üzerine bir araya gelecek.

Görüşmeye saatler kala, AKP Grup Başkanı Abdullah Güler'den konuya ilişkin çarpıcı açıklamalar geldi. Anayasa Mahkemesi'ni hedef alan Güler, "AYM, anayasaya açıkça aykırı işlem tesis etmiştir. Ortada hukuk zemininde değerlendirilecek bir karar yoktur. Böyle bir hükümle beraber bir sonuç tesis etmek mümkün değildir" dedi.

Açıklamasında Güler özetle şu ifadelerde bulundu; "Ortada bir karar yok. Ortada hukuk zemininde değerlendirilecek bir karar yoktur. Geçmiş olaylarla hiçbir benzerliği yoktur. Bu karar Anayasa Mahkemesi'nin buna benzer verilen kararları maalesef kendi içtihatında kopmuştur. Anayasa Mahkemesi, anayasaya açıkça aykırı işlem tesis etmiştir. AYM kendi içtihadını yok saymıştır, anayasanın 85. maddesine aykırı işlem tesis etmiştir. Böyle bir hükümle beraber bir sonuç tesis etmek mümkün değildir."

Siyaset Haberleri