AKP-MHP arasında ‘Katliam Yasası' anlaşmazlığı! MHP'li Yönter Bahçeli'nin eski sokak hayvanları tweetini paylaştı

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sokak köpekleri hakkında 2018'de paylaştığı bir gönderiyi yeniden paylaştı. Bu durum, sokak hayvanları yasa teklifi noktasında, MHP içindeki çatlağı gözler önüne serdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sokak köpeklerine dair 2018 yılında paylaştığı bir tweeti yeniden paylaştı. Bahçeli’nin yıllar önce yaptığı paylaşımda, “Allah’ın her yarattığını aziz bilen bir inancın mensupları hayvan katillerini affetmeyecektir. Ha bir köpek yavrusunu kesmişler, ha bir emzikli bebeği katletmişler, mana ve muhteva olarak hiçbir fark yoktur” ifadelerini kullandığı görüldü.

PATİLERİ KESİLMİŞ YAVRU KÖPEK BULUNMUŞTU

Bahçeli paylaşımını, 2018 yılında ülke gündemini sarsan Sakarya’nın Sapanca ilçesinde ormanlık alanda patileri kesilmiş halde bulunan ve tedavi altına alındıktan sonra yaşamını kaybeden yavru köpek hakkında yapmıştı. Olayın ardından saldırgan şahıs gözaltına alınmış fakat daha sonra serbest bırakılmıştı.

DEVLET BAHÇELİ GEÇMİŞ YILLARDA NELER DEMİŞTİ?

Devlet Bahçeli, geçtiğimiz yıllarda sokak hayvanlarına dair açıklamalarıyla birçok kez gündeme gelmişti. Bahçeli, gerçekleştirdiği açıklamada, "Türk milleti hayvanları sever, köpekleri dost kabul eder. Köpeklere karşı uygulanacak her türlü yanlışın karşısında durur. MHP de üzerine düşeni yapacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

Bahçeli aynı zamanda, Mayıs 2024’te, "Televizyonlardaki tartışmaları dinliyoruz. İkiye bölünmüş vaziyetteler. İşte en çok ağırlık kazanan şey, köpekleri uyutma konusu. Köpekler, Türkiye'nin neresine giderseniz gidiniz öğlen sıcaklığında mutlaka uyurlar ve herkes görür onu. Ama bu uyutma nedir, kim yapacak, sınırı ne kadar, kaç saat uyutacaklar? Bunlar tabii belirsiz.” açıklamasını yapmıştı.

Siyaset Haberleri