AKP'den flaş Can Atalay kararı | Son dakika

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 16 Ağustos cuma günü TBMM’yi Can Atalay gündemiyle olağanüstü toplantıya çağırırken AKP'nin de söz konusu toplantıya katılma kararı aldığı belirtildi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, muhalefet partilerinin olağanüstü toplantı çağrıları üzerine TBMM Genel Kurulu'nu 16 Ağustos Cuma günü toplantıya çağırmıştı.

TBMM Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamada, "Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş, yeterli sayıda milletvekilinin imzası ile yapılan olağanüstü toplantı çağrısı üzerine; TBMM Genel Kurulu'nu, Anayasa'nın 93. ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü'nün 7. maddeleri gereğince, 16 Ağustos 2024 Cuma günü saat 14.00'te toplantıya çağırmıştır" denilmişti.

Sözcü’nün aktardığına göre, AKP kaynakları Meclis’teki bu oturuma katılma kararı aldıklarını aktardı.

MHP KATILMAYACAK

Geçtiğimiz gün AKP Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu toplantısında da oturuma katılım kararı alındığı iletilmişti.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, olağanüstü oturuma dair gerçekleştirdiği açıklamada, "Meclis Başkanımızın bir çağrısı var. Bugün akşam ve yarın AK Parti olarak biz bu konuyu ele alacağız ve değerlendireceğiz. O değerlendirmenin neticesi olarak tutumumuzu paylaşacağım" ifadelerini kaydetmişti.

MHP ise daha önce oturuma katılmayacağını açıklamıştı.

Siyaset Haberleri