AKP’li belediyelere SGK borcu kıyağı!

AKP’li belediyelerin SGK borçları gayrimenkul karşılığında kapatılırken muhalefet partilerine bu imkan tanınmadı.

CHP’nin Ankara’da gerçekleştirdiği Sosyal Demokrat Belediyecilik Konseyi (SODEMBEK) toplantısında ilk gündem maddesi belediyelerin SGK’ya olan borçları ve haciz işlemleri oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek’in yönetiminde parti merkezinde düzenlendi. Türkiye genelinde 14’ü büyükşehir ve 6’sı ilçe belediye başkanının oluşturduğu 20 kişilik konseye, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay da katılım sağladı.

Sözcü’de yer alan habere göre, AKP’li belediyelerin SGK borçları gayrimenkulleri karşılığında silinirken muhalefet partilerine ise bu fırsat tanınmıyor.

Konu üzerine açıklama yapan CHP’li belediye başkanları CHP’li belediye başkanları “İktidarın amacı bizi çalışamaz ve maaş ödeyemez hale getirmek. Yakında toplu iş sözleşmesi süreci başlayacak. SGK borçları yapılandırılıp, belediyelere yeni kaynaklar sağlanmazsa maaş ödemekte zorlanırız’’ ifadelerini kullandı.

‘FAİZLER SİLİNSİN’

Belediye başkanları, SGK’ya olan ve bazıları da AKP’li dönemden kalan borçlar için bildirimde bulunduklarını ve AKP iktidarının CHP’li belediyeleri ekonomik yönden zayıf düşürmek istediğini vurguladılar. SGK borçlarının yapılandırılmaması ve belediyelere yeni kaynak sağlanamaması halinde birçok belediyenin maaş ödeyemez hale geleceği ifade edildi.

Başkanlar, “Belediye gelirleri azalırken, enflasyondan dolayı giderler artıyor. SGK borçları yapılandırılmazsa belediyeler maaş ödemekte zorlanacak. Borçların faizleri de silinmeli’’ açıklamasında bulundu.

Siyaset Haberleri