AKP'li Mehmet Metiner'den Erdoğan'a dikkat çeken soru: 'Reis yorulanları niye kenara koymuyor?'

AKP eski Milletvekili Mehmet Metiner, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'değişim' mesajına yanıt vererek dikkat çeken bir soru yöneltti.

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AKP’de başlayan değişim mesajları hakkında bir paylaşım gerçekleştirdi. Metiner, Erdoğan'ın "Kendini yorulmuş hisseden varsa, bitkin hisseden varsa, onlardan kenara çekilip biraz soluklanmalarını istiyoruz" ifadelerini anımsattı ve "Madem Reis yorulanları, hatta kendisine ve davasına yük olanları biliyor, o vakit onları niye alıp kenara koymuyor?" sorusunu yöneltti.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan, partisinin 23'üncü kuruluş yıl dönümü etkinliğinde bir konuşma gerçekleştirmiş ve bu konuşmada değişim sürecini vurgulayarak “Önümüzdeki aylarda başlatacağımız Büyük Kongre sürecimizi sadece bir ‘vitrin yenilenmesi’ olarak değil, milletimizin bizden beklediği kapsamlı değişimin ana zemini olarak görüyoruz” ifadelerini kaydetmişti.

“Kendini yorulmuş hisseden varsa, bitkin hisseden varsa, onlardan kenara çekilip biraz soluklanmalarını istiyoruz. Heyecanını kaybedenler, millete hizmetin önünde engel olmamalıdır. Bunun vebali ağırdır. Bunun hesabı ağırdır" açıklamasını yapan Erdoğan, ümmetin umudu olduklarını ifade etti.

“ Onların umudunu boşa çıkarak işler içine girenler altından kalkamayacakları bir yükle ezilirler. Açık söylüyorum, buna bizim de tahammülümüz olamaz. Milletin ve ümmetin umudunu ziyan edenleri hoşgörü göstermeyiz, gözünün yaşına da bakmayız.” diyen Erdoğan, yenilenerek ilerlerken hiç kimsenin ayak bağı olmasına izin vermeyeceklerini iletti.

"REİS YORULANLARI NİYE ALIP KENARA KOYMUYOR?"

Erdoğan’ın sözleri parti içinde parti içine net bir mesaj ve uyarı olarak yorumlandı ve özellikle eski AKP'li isimler, açıklamayı desteklemişti. Bugün de AKP eski Milletvekili Mehmet Metiner, Erdoğan’ın sözlerini hatırlatarak “Reis, 'Yorulanlar kenara çekilmeli' dedi. İyi de yorulduğunu söyleyen kimse yok ki Reis! Kimse kenara çekilmediğine göre yorulan yok demektir" dedi. Metiner, "Madem Reis yorulanları, hatta kendisine ve davasına yük olanları biliyor, o vakit onları niye alıp kenara koymuyor?" sorusunu yöneltti.

Siyaset Haberleri