AKP’li Türkeş gezi tutukluları ile görüşecek

AKP Milletvekili Tuğrul Türkeş, Gezi Davası tutuklusu Osman Kavala ve diğer Gezi Direnişi hükümlüleriyle görüşme talebine Adalet Bakanlığı’ndan onay geldiğini belirtti.

MHP’nin kurucusu ve AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş’in, Gezi davasından hüküm giyen Osman Kavala, Tayfun kahraman, Mine Özerden ve Can Atalay’ı cezaevinde ziyaret etmek için Adalet Bakanlığı’na yaptığı başvuru onaylandı.

Türkeş, konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaparken ziyaretin tarihine ilişkin bilgilendirme yapmadı. Paylaşımında, “Gezi Parkı Davası” Tutuklu Sanıklarının Ziyaret Konusu; Adalet Bakanlığı tarafından vaki müracaatımıza şifahen onay verilmiştir. Ziyaret en kısa zamanda gerçekleştirilecektir.” ifadelerini kullanan Türkeş, gezi tutuklularını ziyaret edeceğini iletti.

NE OLMUŞTU?

AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, geçtiğimiz haftalarda geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Gezi Parkı davası tutuklusu Osman Kavala ile ilgili konuşmuş ve eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Türkeş, kötü ekonominin hukukla olan ilişkisini vurgulayarak “Yargılamaları makul seviyeye getirip, hukuku düzeltirseniz ekonomi de düzelir.” ifadesini kaydetmişti.

KAVALA’YI ZİYARET EDECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Tuğrul Türkeş, Osman Kavala’yı ziyaret edip etmeyeceği hakkında sorulan soru üzerine ise, "Bakanımız Yılmaz Tunç'tan rica ettim. Uygun bir zamanda görüşmek için izin istedim. Bir ara ziyaret edeceğim.” açıklamasında bulunmuş ve “İşte gerçek millilik, yurtseverlik bu. Bana öğretilen milliyetçilik bu" ifadelerini kaydetmişti.

Siyaset Haberleri