AKP'li Vekilden Dikkat Çeken Osman Kavala Hamlesi

Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in oğlu ve AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Gezi Parkı davası tutuklusu Osman Kavala hakkında şaşırtan bir açıklamada bulundu.

AKP Ankara Milletvekili ve MHP’nin kurucu ismi Alparslan Türkeş’in oğlu olan Tuğrul Türkeş, Gezi Parkı davası tutuklarından Osman Kavala’ya ilişkin dikkat çeken bir açıklama gerçekleştirdi. Son zamanlarda, Osman Kavala’nın yargılanmasına ilişkin eleştirel yorumlarıyla dikkatleri üzerine çeken Türkeş, yaptığı açıklamada, Kavala’yı cezaevinde ziyaret edeceğini açıkladı.

Gazete Duvar’dan Can Bursalı’nın aktardığına göre, Türkeş, Osman Kavala’nın casusluktan hüküm giymediğini ve bu suçlamada delil bulunamadığı için Kavala’nın beraat ettiğini ifade ederek “Gezi Parkı'yla ilgili davadan yargılandı. Ama 7 yıl süren bir yargılama mı olur?" söyleminde bulundu.

“HUKUK DÜZELİRSE EKONOMİ DE DÜZELİR”

"Osman Kavala'nın durumu, laboratuvar gibidir" ifadelerini kullanan Türkeş, Kavala’nın, uzun yargılama sürelerinin bir sembolü haline geldiğini iletti ve "Genel seçimi kazandık ama yerel seçimde medyanın deyimiyle tablo kırmızı oldu. Neden? Ekonomimiz iyi değil.” açıklamasını kaydetti.

Türkeş, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in çalıştığını ancak Türkiye’nin, hukuk doğrudan işlemediği için ekonominin iyileşmesi noktasında sorunlar yaşadığını belirtti.

"Para aradığında gerçek fiyatla alamıyorsun. Daha fazla faiz ödüyorsun. Niye? Çünkü birtakım inceleme kuruluşları, Türkiye'deki hukukun durumuna bakıyor, daha fazla faizle karşına geliyor. Bu fazla faiz milli bütçene yüktür. “ açıklamasında bulunan Türkeş, “Yargılamaları makul seviyeye getirip, hukuku düzeltirseniz ekonomi de düzelir.” dedi.

KAVALA’YI ZİYARET EDECEĞİNİ AÇIKLADI

Tuğrul Türkeş, kendisine yöneltilen Kavala’yı ziyaret edip etmeyeceğine ilişkin soruya, "Bakanımız Yılmaz Tunç'tan rica ettim. Uygun bir zamanda görüşmek için izin istedim. Bir ara ziyaret edeceğim.” ifadeleriyle yanıt verdi.

Osman Kavala’yı ilk kez bu ziyarette göreceğini ileten Türkeş, “İşte gerçek millilik, yurtseverlik bu. Bana öğretilen milliyetçilik bu" ifadelerini kaydetti.

Siyaset Haberleri