Akşener iddiaları gündemde bomba etkisi yaratmıştı! Ümit Özdağ Akşener’e rest çekti

Gazeteci Barış Pehlivan, Meral Akşener’in Ümit Özdağ ve Kemal Kılıçdaroğlu’na dava açacağına yönelik açıklamalarını Özdağ ve Kılıçdaroğlu’na sordu. Kılıçdaroğlu sessiz kalmayı tercih ederken Özdağ, Akşener’e sert çıktı.

Ümit Özdağ’ın geçtiğimiz gün İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener’in 2018 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilmesinde payı olduğuna yönelik açıklamaları gündemde bomba etkisi yarattı. Gündemdeki sıcak tartışmalar devam ederken gazeteci Barış Pehlivan, Meral Akşener'in Sözcü Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, Ümit Özdağ ve Kemal Kılıçdaroğlu'na dava açacağına yönelik söylemlerini Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a ve CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sordu.

Barış Pehlivan, Akşener’in hem Kılıçdaroğlu hem de Ümit Özdağ'ın açıklamalarına artık 'dur' demek istediğini ima ederek dava açacağını söylediğini hatırlatarak “Kemal Kılıçdaroğlu, hem Ekol TV hem de Kısa Dalga'da Akşener'e dair ahlak üzerinden eleştirip ihanetle suçlamıştı. Özdağ ise Gazeteci Mine Özbek'e konuşup '2018 seçimlerinde Erdoğan'ın tekrar seçilmesinde Akşener'in payının olduğu'nu iddia etti." ifadelerini kullandı.

AKŞENER'İN DANIŞMANI ÖZDAĞ’A ANLATTI

Ümit Özdağ’ın bu iddiaları Meral Akşener’in danışmanına dayandırdığını belirten Pehlivan, “Bu danışmanın bir araştırma şirketi var. 2018 seçimlerinde Meral Akşener ile çalışıyor. Bu danışmanın Ümit Özdağ'a aktardığı bir olay var. 2018 seçimlerinde bir ay önce iddiaya göre, Akşener demiş ki, biz Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı yapacağız.” açıklamalarında bulundu.

Pehlivan, o zamanlar Meral Akşener’in de Cumhurbaşkanı adayı olduğunu vurgulayarak “Ümit Özdağ çok da bilinen bir araştırma şirketinin sahibinin Akşener'le yaptığı ve kendisine aktardığı görüşmeye dair iddiaları açıkladı. Akşener de buna karşı Özdağ'a dava açtı.” ifadelerini kullandı. Bu gelişmelerin ardından Özdağ ile konuştuğunu ifade eden Pehlivan, “Ümit Özdağ'ı da aradım. Dedim ki, "Aytunç Erkine konuştu Meral Hanım, size dava açacakmış" diye sordum. Ümit Bey dedi ki, "şaka gibi bir şey açsın davayı ben de ilgili arkadaşı davet ederim" dedi.” ifadelerini kaydetti.

TANIK OLARAK DAVET EDECEK

Ümit Özdağ’ın araştırma şirketi sahibinden bahsettiğini ifade eden Pehlivan, “İsmini söylemiyor ama Özdağ diyor ki, "Eğer Akşener sözünü tutarsa ve bana dava açarsa ben bu açıklamamın tanığı olan o araştırma şirketinin sahibini davaya çağıracağım." ifadelerini aktardı.

AKŞENER DANIŞMANINI TEHDİT Mİ ETTİ?

Barış Pehlivan, Ümit Özdağ'ın, söz konusu danışmanın Akşener tarafından tehdit edildiği iddialarından da bahsettiğini ifade ederek "O kişi yaşadıklarını Büyük Kulüpte iş adamlarını açıklamış ve Akşener tarafından tehdit edilmiş. Danışman iş adamlarına bu olayı anlatınca Meral Akşener tarafından tehdit edildi. Danışman Ümit Özdağ'a demiş ki, "o kadından korkuyorum." ifadelerini kaydetti.

Pehlivan, konuya ilişkin yaptığı yorumda, “Umalım Meral Akşener sözcüye verdiği açıklamalarının gereğini yapıp davayı açar ve biz de gereğini öğreniriz. Umalım Özdağ da tanığını mahkemeye çağırır biz de gelişmeleri öğreniriz." dedi.

KILIÇDAROĞLU BEKLEYİŞTE

Barış Pehlivan, Ümit Özdağ ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü ifade etti. Kılıçdaroğlu’nun, kendisine, 'yorum yapmak istemediğini' söylediğini ifade eden Pehlivan, Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresinden gelişmeleri öğrendiğini iletti.

Pehlivan, “Kemal Bey şöyle diyormuş, "bir kaç gün bekleyeceğim dava dilekçesini görmeden bir şey söyleyemem" diyormuş. Galiba Akşener dilekçesinde altılı masaya dair bildiklerini yazarsa şayet Kemal Bey de ona göre açıklama yapacak.” ifadelerini kaydetti.

Siyaset Haberleri