Akşener ‘tanımıyorum’ dediği Ayhan Bora Kaplan şüphelisiyle fotoğrafları ortaya çıktı

Eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, tanımadığını söylediği Ayhan Bora Kaplan şüphelisini iş yerinde ziyaret ettiği görüntüleri ortaya çıktı.

Eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM Grup Toplantısı’nda kürsüye çıkardığı kişinin Ayhan Bora Kaplan suç örgütü dosyası şüphelilerinden Erkan Yıldırım olduğunu ortaya çıkaran gazeteciler Özlem Gürses ve Ersin Eroğlu’na dava açmıştı.

Akşener’in avukatının sunduğu dilekçede, şüphelinin Meclis kürsüsüne çıkarılmasının sorumlusu olarak ise Gürhan Kocaman, Yetkin Öztürk ve Koray Aydın gösterilmişti. Söz konusu dilekçede, Erkan Yıldırım’ın dönemin İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın teklifi üzerine kürsüye çıkarıldığı ifade edilmişti.

KORAY AYDIN YALANLAMIŞTI

Akşener’in bu iddiası üzerine açıklamada bulunan Koray Aydın, grup toplantısında konuşacak kişinin genel başkanlık makamı, özel kalem müdürlüğü ve protokol müdürlüğünün planlaması ve genel başkanın onayıyla belirlendiğini kaydetmiş ve Yıldırım’ı tanımadığını söylemişti.

GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Meral Akşener ve Korayt Aydın’ın, gerçekleştirdikleri bir esnaf ziyareti esansında Ayhan Bora Kaplan şüphelisi Erkan Yıldırım’ı da ziyaret ettikleri açığa çıktı.

Erkan Yıldırım, söz konusu ziyarette Akşener’e, “Düşük karlarla satış yapıyoruz. Sayın Bakan Koray Bey de bilir. Kendisinin talimatlarıyla fiyatları minumuma çekmeye çalışıyoruz.” demişti.

NE OLMUŞTU?

Ayhan Bora Kaplan dosyasında “şüpheli” sıfatıyla bulunan Erkan Yıldırım, 13 Ekim 2021 tarihinde İYİ Parti grup toplantısına katılarak “sanayicilerle” ilgili bir konuşma gerçekleştirmişti.

Eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Yıldırım’ı “Bu hafta milletin kürsüsünde bir sanayici kardeşimizi misafir ediyoruz. Erkan Yıldırım aramızda… Buyurun, Erkan kardeşim söz de kürsü de sizindir” ifadeleriyle kürsüye davet etmişti.

Akşener bu kişinin Ayhan Bora Kaplan dosyası davası şüphelisi olduğunu ortaya çıkaran gazeteciler Ersin Eroğlu ve Özlem Gürses’e suç duyurusunda bulunmuştu.

Siyaset Haberleri