Bahçeli: Kudüs Paktı oluşturulsun - Son dakika

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail’in Gazze’ye ilişkin saldırılarına karşılık olarak Türkiye'nin Suriye, Irak ve Mısır başta olmak üzere bölgede bulunan diğer ülkeler ile birlikte 'Kudüs Paktı'nın kurulmasına öncülük etmesi gerektiğini söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail’in Gazze’ye gerçekleştirdiği saldırılara karşılık olarak Türkiye’nin önderliğinde Irak, Suriye ve Mısır ile beraber bölge ülkelerinin de içinde bulunduğu bir pakt kurulmasını ve bu paktın adının da Kudüs Paktı olması gerektiğini anlatan yazılı bir açıklama yaptı.

“Hz.Adem’den Hz.Muhammed’e nice peygamberlerin ayak bastığı, büyük medeniyetlerin barındığı, melikler, sultanlar, komutanlar, alimler ve gönül insanlarının isimlerini toprağının her köşesine kazıdığı tarihsel mirasın medar-ı iftiharıdır Kudüs” ifadelerini kullanan Bahçeli, “Kudüs’ün kalbi Mescid-i Aksa, Mescid-i Aksa’nın kalbi ise Muallak Kayasıdır. Altın kubbeli Kubbetü’s Sahra ise Kudüs’ün sembolüdür.” dedi.

“İSRAİL TERÖRÜ HAZMEDİLMESİ İMKANSIZ BİR SINIRDADIR”

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, “Binlerce bebek, çocuk, kadın yaşlı hunharca şehit edilirken ne dünya ne de İslam ülkeleri soykırımın önüne geçen sonuç alıcı bir girişimde bulunamamaktadır. İsrail terörü, taşınması, kaldırılması, hazmedilmesi imkansız bir sınırdadır.” ifadelerini kaydetti ve bu vahşetin durmaması halinde ya küresel ya da bölgesel bir savaşın son tercih olarak karşımıza çıkacağını ifade etti.

Katliamı durdurmak için ateşkes rejiminin hayata geçitilmesi gerektiğini belirten Bahçeli, bu adımın ardından Ortadoğu’da barış ve huzuru sürdürebilir kılacak adımların hızlı bir biçimde atılması gerektiğini kaydetti ve “Bu amaçla Türkiye, Suriye, Irak, Mısır başta olmak üzere bölge ülkelerinin girişimiyle bir “Kudüs Paktı” oluşturulmalıdır.” açıklamasında bulundu.

BÖLGE DEVLETLERİNE ÇAĞRI

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Türk milletinin vicdanının sesi ve ileriyi gözü olduğunu ileten Bahçeli, “Bu itibarla, bugün Gazze’yi yerle bir eden, Kudüs’te Mescid’i Aksa’yı her gün taciz eden, Batı Şeria’daki Filistinlilere huzur yüzü göstermeyen İsrail’in durdurulması hem Türk milletinin arzusu, hem de bölgenin ve dünyanın huzuru için asgari bir zarurettir.” açıklamasını yaptı.

Bahçeli, yaptığı açıklamada, bunların güçlü bir bölgesel dayanışma olmadan sağlanamayacağını belirterek Türkiye’nin çağrıları ve çabalarına bölge devletlerinin samimi ve olumlu cevap vermeleri gerektiğini kaydetti.

Filistin veya Kudüs temelli bölgesel diyalog ve işbirliği zeminlerinin hepsini kapsayacak, daha sıkı ve güçlü bölgesel bir ittifaka ihtiyaç olduğunu ifade eden MHP lideri, “İslam toplumlarının bir ve beraber olması gereken, tek ses, tek nefes halinde bulunması mecburiyet arz eden bugünkü insanlık döneminde, hakkımıza sahip çıkamazsak şerefimizi kaybedeceğimiz herkes tarafından iyi bilinmelidir.” açıklamalarında bulundu.

Siyaset Haberleri