Bahçeli’yi ziyaret eden emniyet müdürü merkeze çekildi! Sakız çiğneyen müdür görevde kaldı

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü’nden Karaman Emniyet Müdürlüğü’ne atanınca MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyarete giden Ahmet Selçuk Okumuş merkeze alındı. Görevi başındayken sakız çiğnediği belirlenen Erden Sakarya ise görevinde kaldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasının ardından Resmi Gazete’de yayımlanan emniyet müdürleri kararnamesindeki bir atama dikkatleri çekti. Geçtiğimiz yıl İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın göreve gelmesinin ardından yaptığı il emniyet müdürleri kararnamesinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin memleketi Osmaniye’den Karaman’a İl Emniyet Müdürü olarak atanan Ahmet Selçuk Okumuş, merkeze çekildi. Okumuş, Karaman’a atandığında Ankara’ya gelmiş ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret etmişti.

Okumuş, Bahçeli ile çektirdiği fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşarak “5 yıldır gururla onurla görev yaptığım Türkiye’min yıkılmaz kalesi, şehitler diyarı güzel Osmaniye’mden ayrılmadan sayın büyüğümüzü ziyaret ederek hayır dualarını aldık. Allah devletimizi var etsin” ifadelerini kaydetti.

Karaman’daki görevinde henüz bir yılı dolan Okumuş, dün akşam yayınlanan kararname ile merkeze çekilirken yerine Polis Başmüfettişi Mehmet Turhan, Karaman Emniyet Müdürü olarak atandı.

SAKIZ ÇİĞNEYEN MÜDÜR GÖREVİNDE KALDI

Görevi esnasında sakız çiğnediğinin anlaşılması sebebiyle İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın tepkisini çeken Iğdır Emniyet Müdürü Erden Sakarya ise görevinde kaldı.

Iğdır Belediyesi’nde işten atılan işçilerin eylemine destek vermek için belediyenin önüne giden Sakarya’nın sakız çiğnediği görüntüleri kameralara yansıdı. Söz konusu görüntülerin ardından, TBMM İnsan Hakları Komisyonu çalışmalarında milletvekillerinin sorusuna cevap veren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Hiçbir yerde sakız çiğneyerek ister suçluyu veya gözaltı kararlı olan birini veya başka bir meselede bu şekilde davranmasını kabul eden bir vali de olmadım, bakan da değilim. O münferit bir olaydır, gereğini yaparım” açıklamasında bulundu.

Siyaset Haberleri