Cemal Enginyurt mecliste yeni bir grup kuracaklarını açıkladı

Cemal Enginyurt Odatv'ye yaptığı açıklamada en az 30 vekille yeni bir grup kuracaklarını söyledi.

Demokrat Partili Cemal Enginyurt Oda Tv'ye DEVA Partisi ile Demokrat Parti'nin birleşeceği ve mecliste 20 vekille grup kuracağı iddialarını yanıtladı.

Enginyurt yaptığı açıklamada kurulacak olan grubun 20 milletvekiliyle sınırlı olmayacağını dile getirdi. Enginyurt kurulacak olan grubun Demokrat Parti öncülüğünde gerçekleşmesinin planlandığını ifade ederek, "Meclis'te grupları olmadığı için konuşamayan, söz alamayan vekiller var. Türkiye'de muhalefet etkili değil. Biz bu açığı kapatmak istiyoruz." dedi.

Cemal Enginyurt, kurulacak grubun 20 kişiyle sınırlı olmayacağına; 30-40 kişilik bir meclis grubu kurmayı planladıklarına vurgu yaparak, grubun içinde CHP'li ve bağımsız isimlerle diğer partilerden isimlerin de olacağını söyledi. Enginyurt sayının 20 kişiyle sınırlı olmayacağına neden önem verdiklerini şu sözlerle ifade etti: "Bu sayı 20 ile sınırlı olsa bir vekil Allah korusun hayatını kaybetse grubun düşmesi söz konusu. Geçmişte şahit olduk. O yüzden daha etkili olması için böyle bir yöntem düşündük."

Siyaset Haberleri