CHP'de liyakatsizlik üzerine sesler yükselmeye başladı

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'in yakın arkadaşı Sadık Can Köksal’ı "torpille işe aldığı" iddia edildi.

CHP'li belediyelere yönelik "torpille işe alım" iddiaları yaygınlık kazanmaya başladı. Oda Tv'den Sinan Acıoğlu'nun haberine göre CHP'deki belediyelerde liyakatsizlik söz konusu.

Daha önce uzun yıllardan sonra AKP'den CHP yönetimine geçen Bursa Belediyesi'nde CHP'li Belediye Başkanı'nın göreve gelir gelmez yeğeni ve baldızını belediyenin iştiraklerinde görevlendirmesi kamuoyunda "CHP AKP'nin mirasını mı devralıyor?" sorusunu düşünmeye sevk etmişti.

O zaman yaşanan bu konuya ilişkin açıklama yapan CHP lideri Özgür Özel, "Biz bu belediyeleri eşe, dosta iş sağlamak için değil, belediyeleri çocukların geleceğine kurtarmak için kazandık. "Hiç tavizimiz yok. Belediyede akraba, eş, dost, paralı pullu işlerle uğraşanların gözünün yaşına bakmayız" demişti ancak odatv.com.tr'deki habere göre CHP'li belediyelerden "torpilli atama" iddiaları gelmeye devam ediyor.

Sinan Acıoğlu haberinde, "Son olarak Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'in yakın arkadaşı Sadık Can Köksal’ı önce "İstisnai Memuriyet Kadrosu" olarak bilinen Özel Kalem Müdürlüğü'ne, sonrasında da Çankaya Belde AŞ ve Çankaya Personel AŞ Yönetim Kurulu üyeliklerine atadığı iddiaları gündeme geldi. Sadık Can Köksal'ın şimdi de Çankaya Belediyesi'nde "Halkla İlişkiler Müdürü" olarak görevlendirildiği ortaya çıktı." pasajını paylaştı.

Siyaset Haberleri