CHP'den Can Atalay çağrısı: Tahliye edilmesi şarttır

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, AYM'nin verdiği Can Atalay kararına dair kritik bir çağrıda bulundu ve Atalay’ın tahliye edilmesinin gerektiğini ifade etti.

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir Meclis'te gerçekleştirdiği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Emir, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu'nun, yasama dokunulmazlığının kaldırılması için dilekçe verdiğini belirtti.

Emir, Soylu’nun yaptığı başvuruyu samimi olmadığını ifade ederek "Eğer kendisi gerçekten yargılanmak istiyorsa yapacağı bir tane iş var; Meclis soruşturması için biz başvuracağız. Meclis soruşturması bunun en kolay yolu. Biz başvururuz, 270 imza bizden. Sana düşen 30 tane imza bulmak. 30 AKP'li arkadaşını veya MHP'li arkadaşını bul getir, biz senin soruşturma dilekçeni hazırlıyoruz. Yüreğin yetiyorsa gel, meclis soruşturmasını açalım. Yapılacak iş budur" açıklamasında bulundu.

"CAN ATALAY BİR AN ÖNCE MECLİS'TE YEMİN ETMELİ"

Emir, yaptığı konuşmada, Anayasa Mahkemesi'nin, Gezi tutuklusu Can Atalay'ın, milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin, “yok hükmünde” kararına hükmettiğini

hatırlatarak Anayasa Mahkemesi kararlarının herkesi ve tüm kurumları bağladığını vurguladı.

AYM’nin "Can Atalay'ın seçildiği andan itibaren dokunulmazlığı olduğu için yargılanamayacağı, yapılan yargılamanın, verilen hükmün ve Mecliste İçtüzüğün de ihlal edilerek okunan hükmün yok hükmünde olduğunu ve Can Atalay'ın milletvekili olduğunu" belirttiğine dikkat çeken Emir, "Anayasa Mahkemesi daha önceki kararları doğrultusunda 'milletvekili seçildiği gün dokunulmazlığı kazanmıştır bu kişi' diyor... Yargıtay ise 'ben tanımam bunu, ben yargılamaya devam edeceğim hem de hüküm vereceğim.' diyor. “ dedi.

“Yargının tepesindekilerin bu hukuksuzluğa son vermesi ve Can Atalay'ı tahliye etmesi şarttır.” ifadesini kullanan Emir, Can Atalay’ın Meclis'te yeminini etmesi ve milletten aldığı görevi hakkıyla yapmak için emek vermesi gerektiğini ifade etti.

Siyaset Haberleri