CHP'den İsrailli bakana tepki gecikmedi

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldığı paylaşımlara CHP’li belediye başkanlarını etiketlemesine sert tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Deniz Yücel, İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz’ı sert bir biçimde eleştirdi. Yücel, Katz’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdiği paylaşımlara CHP’li belediye başkanlarını etiketlemesine dair açıklamada bulundu.

Katz’a yanıt veren Yücel, “Erdoğan'la çatışıp, sahte gündemler yaratmak için partimizin belediye başkanlarını, gençlik kollarını, partimizin kurumsal kimliğini de sakın ha bir daha kullanmayın” ifadelerini kaydetti.

“KATLİAMA SON VERİN"

Yücel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamını, Gazze'de her gün işlediğiniz savaş suçlarını perdelemek, katlettiğiniz masumların kanını temizlemek için kullanmaya çalışmayın.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye içerisinde toplumsal bir kırılma yaratmaya çalışmak yerine, önce çocukları, kadınları ve sivilleri katletmeyi bırakıp, kendi vatandaşlarınız nezdinde hükûmetinizin kaybettiği desteğin ve itibarın nedenlerini, hükûmetinizin dünyanın her yerinde neden protesto edildiğini düşünün.” açıklamasını yapan Yücel, Katz’a Gazze’de yapılan katliama, insanlık onuru adına son verilmesi çağrısında bulundu.

Yücel, açıklamasını, “X paylaşımlarında Erdoğan'la çatışıp, sahte gündemler yaratmak için partimizin belediye başkanlarını, gençlik kollarını, partimizin kurumsal kimliğini de sakın ha bir daha kullanmayın!!!” ifadeleriyle noktaladı.

NE OLMUŞTU?

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve CHP Gençlik Kolları’nı etiketlemiş ve "Dün, antisemit diktatör Recep Tayyip Erdoğan, ABD ve Batılı Devletlere sözel olarak saldırarak 'İsrail'deki Siyonistler tarafından esir alındıklarını' söyledi. Erdoğan, esir alınmış biri varsa, bu senin diktatörlüğün altındaki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıdır.” ifadesini kaydetmişti.

“57 milyon Türk instagram kullanıcısının bu platforma erişimini kısıtlıyorsun ancak kendi özel Instagram hesabından erişim gerçekleştiriyorsun. Şahsıma karşı gerçekleştirilen saldırılar, gerek Türkiye vatandaşlarına gerekse de dünya vatandaşlarına gerçeği ifşa etmemi engellemeyecek.” ifadelerini kullanan Katz, Erdoğan’ın Hamas’ı kucaklayan bir lider ve kendi halkına diktatör gibi baskı uygulayan bir lider olduğunu söyledi.

Siyaset Haberleri