Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'cibiliyetsiz'' ve ''ev zencileri' sözlerine suç duyurusu

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ''cibiliyetsiz'' ve ''ev zencileri'' ifadeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Hamas liderinin İsmail Haniye için milli yas ilan edilmesini eleştirenlere, "Bazı cibilliyeti bozuk olanlar bizim ona gösterdiğimiz o ilgiyi hazmedemedi" diyen ve Instagram’a getirilen erişim yasağını eleştirenlere “Batı'dan çok Batı'cı, İsrail'den çok İsrail'ci olan bu ev zencilerinin tek gayesi sahiplerine şirinlik yapmaktır” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu.

HKP üyesi Adnan Okur, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu suç duyurumuzdan da belki bir sonuç alamayacağız ama en azından tarihe bir kez daha kayıt düşeceğiz, not düşeceğiz. Ve mutlaka bir gün, bu hakaretleri halkımıza durmaksızın yağdıranlar; emri sadece hukuktan ve vicdanından alan tarafsız ve bağımsız yargıçlardan, savcılardan oluşan mahkemelerin karşısına çıkacak" ifadelerini kullandı.

HKP avukatlarının, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan hakkında "hakaret", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama" gibi suçları işlediğini belirtti ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Adnan Okur, "Tayyip Erdoğan, kendine biat etmeyen, kendine alkış tutmayan, kaçak sarayındaki saltanatını desteklemeyen, yaptıklarını, söylediklerini onaylamayan, laik cumhuriyet düşmanlıklarına karşı duran, milyonları durmaksızın aşağılıyor, onlara hakaretler yağdırıyor" ifadelerini kaydetti.

"YAS" HATIRLATMASI

Okur, Erdoğan'ın daha önce yaptığı bazı hakaret içeren konuşmalarını da hatırlatarak, ''Şimdi de bu hakaretlerine 'cibilliyeti bozuk' ve 'ev zencisi' hakaretlerini ekledi. Hamas lideri İsmail Haniye katlinin sonrasında ilan edilen bir günlük yasa karşı çıkan milyonlar için Erdoğan 'cibilliyeti bozuk' dedi.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın; İdlib’te şehit olan 34 vatan evladı için Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi için edilmeyen milli yasın İsmail Haniye için ilan edilmesine tepki gösteren milyonlarca insana; cibilliyeti bozuk yani yaratılıştan gelen huyu ve karakteri bozuk, soyu bozuk, sütü, mayası bozuk hakaretini edebildiğini ifade eden Okur, “Yine Instagram yasağını doğru bulmayan, bu yasağı eleştiren milyonlara; 'Afrika kökenli ev kölelerine verilen tarihi bir ad olarak bilinen ve siyahilere yönelik bir aşağılama sözü olarak kullanılan ev zencileri' hakaretini yapabiliyor.” dedi.

Okur, yaptığım açıklamayı, “Hiç kuşkunuz olmasın ki o dosyalar yeniden açılacak, AKP’giller ve tüm avanesi hakkında yapmış olduğumuz bütün suç duyuruları bu halk düşmanları için birer iddianameye dönüşecek." ifadeleriyle noktaladı.

Siyaset Haberleri