Emekli Zammını Yarım Milyonluk Saat Takan AKP’li Vekil Açıkladı

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı, en düşük emekli maaşına yapılacak olan zamdaydı. Bugün saat 12.00’da AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşına yapılan 2 bin 250 TL’lik zammı açıklarken yanındaki isim dikkatlerden kaçmadı.

AKP iktidarı, 10 bin TL olan en düşük emekli maaşını 12 bin 500 TL’ye yükselten ve emekliyi yeniden sefalete ve asgari yaşama mahkum bırakan düzenlemeyi kamuoyuna bir basın toplantısıyla açıkladı.

Yapılan zammı açıklayan AKP Grup Başkanı Abdullah Güler’in yanında duran AKP’li isim ise dikkatleri üzerine topladı. Düzenlenen basın toplantısında, Güler’in yanında duran AKP Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, kolundaki yarım milyonluk Rolex marka saatiyle gündem olmuş ve kamuoyunun tepkisini çekmişti.

562 bin TL’lik saat takan Bahadıroğlu’nun, en düşük emekli maaş zammının 2 bin 500 TL olarak açıklandığı toplantıda bulunmasına yurttaşlar, sosyal medya platformlarından tepki gösterdi.

Rolex marka saatiyle eleştiri oklarının hedefi olan Bahadıroğlu, daha sonraları ise Audemars Piguet Royal Oak saatiyle kameralara takılmış ve bu lüks saatin 57 bin 571 Avro, yani yaklaşık 2 milyon TL olduğu ortaya çıkmıştı.

Siyaset Haberleri